Liječnica iz Splita krivotvorila potpise pacijenata: Time si je osigurala ugovor s HZZO-om i 180.000 kn

Milan Dalmacija
6. listopada 2022.
Zdravlje
A- A+

Policija je prijavila liječnicu iz Splita za kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, krivotvorenja isprave i prijevare. Ona je krivotvorila potpise pacijenata na obrascima za izbor obiteljskog liječnika i tako prošla na natječaju za obavljanje primarne zdravstvene zaštite i od HZZO-a dobila 180.000 kuna.

Ilustracija: Rawpixel

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 48-godišnje liječnice iz Splita zbog zlouporabe osobnih podataka pacijenata. Ona je krivotvorila potpise pacijenata na obrascima o promjeni izabranog liječnika na kojima se navodi da pacijenti biraju baš nju kao svoju obiteljsku liječnicu. To je učinila mimo znanja pacijenata, ali i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji joj je isplatio 180.000 kuna, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Novac je dobila zbog toga jer je kriotvorenim brojem opredijeljenih pacijenata izabrana kao najpovoljniji ponuditelj na natječaju za sklapanje ugovora o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za potrebe popune mreže javne zdravstvene službe. Policija je protiv nje podnijela i posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, krivotvorenja isprave i prijevare.

Copy link
Powered by Social Snap