Krenulo je cijepljenje novim ‘omikron’ cjepivom: Prvi dan cijepljeno tek 707 osoba

Ana Kanazir
13. rujna 2022.
Zdravlje
A- A+

Danas je krenulo docjepljivanje adaptiranim cjepivom u Hrvatskoj, pri čemu je 135 osoba primilo prvu docjepnu dozu novim cjepivom, a njih 572 je primilo drugu docjepnu dozu.

Photo: Rawpixel

Dok se prvo docjepljivanje novim cjepivom preporučuje osobama starijim od 18 godina koje su završile primarno cijepljenje, odnosno onima koji su primili dvije doze cjepiva, drugo docjepljivanje se provodi kod osoba koje su se primarno cijepile i docijepile jednom dozom, a preporučuje se i osobama od 60 godina i više te onima mlađima koji imaju povećani rizik od razvitka težih oblika bolesti COVID-19.

Stiže cjepivo protiv omikrona: Imunolog preporuča zaštitu dodatnim dozama prije jeseni

Gdje se može cijepiti?

-Jučer se novim adaptiranim cjepivom cijepilo 707 građana. Toliko cijepljenih u jednom danu imali smo posljednji put u ožujku ove godine. Time su građani još jednom iskazali povjerenje liječničkoj profesiji na čemu im zahvaljujemo, istaknula je dr.sc. Ivana Pavić Šimetin, dr.med., zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Imunolog Zlatko Trobonjača ističe kako bi bilo dobro zaštititi se trećom i četvrtom dozom cjepiva prije jeseni, a više možete pročitati ovdje.

Sutra, u srijedu će se građani Zagreba moći cijepiti od 16:00 do 20:00 sati na punktu Rockefellerova 4 bez naručivanja. Osim toga, cijepljenje se provodi u zavodima za javno zdravstvo i domovima zdravlja te na posebnim punktovima za cijepljenje, kao i u ordinacijama obiteljske medicine.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

 

Krenulo je cijepljenje novim ‘omikron’ cjepivom: Prvi dan cijepljeno tek 707 osoba
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap