Jeste li znali da vrećicu čaja možete upotrijebiti protiv neugodnog mirisa cipela? Evo kako se to radi

Ana Kanazir
23. listopada 2022.
Zdravlje
A- A+

Često se događa da vam omiljene tenisice ili cipele poprime neugodan miris, a ne želite ih oprati u perilici za rublje jer mislite da će se možda uništiti? Prije nego se možda odlučite zauvijek oprostiti s ovom obućom, možete isprobati vrlo jednostavan trik.

čaj

čaj | foto: Pixabay, Muisje

Osim što za pravilno ispijanje čaja postoje točno određene upute, o kojima smo pisali ovdje, i za korištenje vrećice čaja za uklanjanje neugodnog mirisa treba slijediti nekoliko stvari. Za početak, vam treba u vodi namočena vrećica čaja. Važno je da se radi o vrećici crnog čaja koji sadrži visoke doze tanina, a upravo je taj sastojak ključan u uklanjanju neugodnih mirisa i bakterija.

Tečaj €/kn: 7,53450
čaj
Jeste li znali da većina ljudi pogrešno pije čaj? Evo o čemu se radi

Kako koristiti vrećice čaja u cipelama?

Dvije vrećice crnog čaja (jednu za svaku cipelu) prelijte vrućom vodom i držite ih tako oko tri minute. Nakon toga ih izvadite pomoću žlice na tanjur i ostavite da se malo ohlade. Potom svaku vrećicu stavite u jednu cipelu. Važno je da su vrećice i dalje vlažne. Za cipele koje imaju jako neugodan miris, možete staviti i više vrećica cijelom dužinom cipele.

Vrećice čaja bi u obući trebale biti oko sat vremena. Kada prođe sat vremena, uklonite ih, ručnikom ili krpicom malo protrljajte gazište i ostavite da se cipele osuše na zraku ili ih možete sušiti i sušilom za kosu.

Jeste li znali da vrećicu čaja možete upotrijebiti protiv neugodnog mirisa cipela? Evo kako se to radi
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap