Čaše su vam uvijek nekako prljave? Evo kako ih očistiti i vratiti im sjaj

Ana Kanazir
18. listopada 2022.
Zdravlje
A- A+

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vam čaše, koje su zapravo čiste, ne izgledaju uopće čisto. Često budu nekako mutne, a razlozi mogu biti različiti. Ipak, postoji vrlo jednostavno rješenje za koje treba samo nekoliko sastojaka, a uključuje oko 15 minuta vašeg vremena.

čaša vode

Čaša vode | foto: Pexels, Stephan Müller

U nekim slučajevima će glavni razlog zašto su čaše bez sjaja biti pretvrda voda, dok se u drugim može raditi o čašama koje su mutne od brisanja. Osim što jednostavnim trikom možete vratiti sjaj čašama, sjaj možete vratiti i drugim staklenim površinama ili predmetima kao što su vaze.

Tečaj €/kn: 7,53450
čišćenje kupaonice
Kako očistiti kupaonicu bez previše muke i bez ribanja? Vrlo jednostavno

Vraćanje sjaja čašama

Treba vam alkoholni ocat, obična voda i krpica od mikrofibre koja se može pronaći u gotovo svim trgovinama.

Čaše prvo ostavite da se namaču oko pet minuta u alkoholnom octu. Kiselina će uništiti ostatke od kamenca, neutralizirati eventualne neugodne mirise, a ako i dalje primijetite da čaše nisu sjajne možete na prst staviti malo smjese sode bikarbone pomiješane s vodom i lagano utrljati na mjesto kojem fali sjaja. Nakon octa, čaše je potrebno dobro isprati pod toplom, ali ne vrućom vodom. Idući korak je ključan, a to je brisanje čaša suhom krpicom od mikrofibre.

Vraćanje sjaja drugim staklenim površinama

Kada se radi o drugim staklenim površinama koje su nešto veće, kao što su stakleni stolovi ili pak prozori, ocat je potrebno poprskati po površini i ostaviti da djeluje između pet i 15 minuta. Nakon toga se površina obriše mokrom krpicom od mikrofibre, a potom i suhom kako bi se staklo brže osušilo.

Čaše su vam uvijek nekako prljave? Evo kako ih očistiti i vratiti im sjaj
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap