94-godišnji doktor još uvijek radi s pacijentima, a zdravlje mu čuva jeftina namirnica

Josip Mihaljević
5. listopada 2018.
Zdravlje
A- A+

Produženo ljeto i toplo listopadsko vrijeme neće potrajati zauvijek. A čim zahladi – počinje sezona prehlada i gripe. To neće pretjerano zabrinuti liječnika iz SAD-a Murraya Gossmana koji tvrdi da je pronašao jednostavan trik kojeg svi stariji ljudi mogu primijeniti. Kaže da se nije razbolio preko 10 godina, a sve zahvaljujući – jogurtu!

doktor jogurt

Foto: Murray Grossan | Youtube screenshot

Iako je debelo u 90-im godinama, doktor Murray Grossan je u toliko dobrom zdravstvenom stanju da i dalje radi na pola radnog vremena s pacijentima. I to sve zahvaljujući jogurtu, kojeg konzumira svaki dan.

Doktor Grossan je specijalist otorinolaringologije i radi se o čovjeku koji je prošao godine i godine školovanja, edukacije i mnoga desetljeća rada u struci. Čitavu karijeru posvetio je pojednostavljanju medicinske usluge, a njegovi pacijenti uvijek od doktora odu s nekoliko dobrih zdravstvenih savjeta.

Jedan od njih je i svakodnevna konzumacija jogurta, a doktor vjeruje da je upravo to ključ njegovom zdravlju. Tvrdi da se nije razbolio preko 10 godina otkako prakticira ovu metodu, što je zaista impresivno budući da svoje radne sate provodi u direktnom kontaktu s prehlađenim ljudima. Kaže kako mu je jogurt pomogao izgraditi imunitet protiv gripe i običnih prehlada.

Jogurt je namirnica u kojoj žive dobroćudne bakterije koje međudjeluju s mikrobima u našim crijevima. Dakle, ne pomažu samo kod prehlade – mogu biti korisni i protiv E. coli i protiv salmonele.

Naravno, nije svaki jogurt jednak, tvrdi doktor. Ključ je odabrati jogurt na kojem piše da sadrži žive i aktivne kulture bakterija. Nadalje, Grossan preporučuje kako bi svaka starija osoba svoju dijetu trebala ispreplesti s drugim fermentiranim namirnicama – poput kefira, probiotika i kiselog kupusa.

Njegov trik je lako primjenjiv na bilo koga, a jogurti nisu pretjerano skupa namirnica. Vrijedi probati, zar ne?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap