[21.1.] Rođen Benny Hill, britanski komičar kojeg smo rado gledali u 70-im i 80-ima

Vladimira Paleček
21. siječnja 2018.
Vremeplov
A- A+

Benny Hill je bio jedan od najslavnijih britanskih televizijskih komičara 20. stoljeća. Njegove su emisije – a najviše The Benny Hill Show – imale milijunsku publiku, iako kritičari nisu bili naklonjeni njegovu ponešto vulgarnom humoru, zbog kojeg je često bio na meti feministkinja.

Benny Hill / Foto: screenshot youtube

Komičar kojeg znamo pod imenom Benny Hill, rodio se 21. siječnja 1924. kao Alfred Hawthorne Hill, u britanskom Southamptonu. Kad je počeo nastupati uzeo je kao umjetničko ime Benny Hill, u čast svoga omiljenog komičara Jacka Bennyja.

Benny Hill postao je jedan od najslavnijih britanskih televizijskih komičara ikada. Njegova emisija „The Benny Hill Show“, kao i mnoge druge, imale su milijunsku publiku, iako kritičari nisu bili naklonjeni njegovu ponešto vulgarnom i jednoličnom humoru. Na početku su taj humor prihvaćali samo Britanci, a tek osamdesetih godina stekao je veću popularnost i izvan granica svoje domovine, pa tako i kod nas, gdje su se redovito prikazivale.

Prije smrti smišljao šale o svojim problemima sa srcem

Među svojim je obožavateljima imao i mnoge poznate osobe, pa je tako reper Snoop Dogg jednom izjavio kako je u načinu na koji je Benny spajao pjesme s humorom “bio ispred svog vremena” te da bi ga rado glumio u biografskom filmu “pa ako treba i obojio bi lice u bijelo”. Obojici je svojstveno da su ih napadale feministice.

20. travnja 1992. godine policija ga je pronašla mrtvog u njegovoj londonskoj kući. Istražitelj je izjavio kako nije uočena nikakva sumnjiva okolnost, pa je zaključio kako je Hill umro prirodnom smrću, te da nije umoren.

Hill je prije smrti pred novinarima smišljao šale o svojim problemima sa srcem, zbog kojih je dva puta prebačen u bolnicu, te govorio da mu liječnici nisu prepisali nikakav lijek, osim “da bude što dalje od ljepotica”.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap