[18.3.] Rođen hrvatski glumac Damir Šaban koji je glumio Mazala u Smogovcima

Josip Mihaljević
18. ožujka 2018.
Vremeplov
A- A+

Prva epizoda legendarne humoristične serije Milivoja Puhlovskog, snimljene po romanu Hrvoja Hitreca emitirana je davne 1982. godine. Riječ je o, naravno, Smogovcima. Hrvatski glumac Damir Šaban, koji je u toj seriji glumio Mazala Vrageca, rođen je na današnji dan.

Foto: Damir Šaban (u sredini) u ulozi Mazala Vrageca u popularnim Smogovcima

Damir Šaban rođen je na današnji dan 1958. godine u Zagrebu. Na Akademiji dramskih umjetnosti diplomirao je 1980. godine. Bio je član raznih kazališnih skupina, a od 1990. godine postaje stalni član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.

Glumačka karijera

[17.3.] Umro Antun Gustav Matoš, jedan od najboljih hrvatskih književnika

Široj publici najpoznatiji je po ulozi u omiljenoj televizijskoj seriji Smogovci, gdje je glumio Mazala Vrageca, trećeg brata po starosti koji je bio zaljubljenik u umjetnost i slikar u nastajanju. Serija se emitirala od 1982. do 1997. godine.

Imao je preko 30 uloga u raznim filmovima, a kratko se pojavio u recentnijim televizijskim serijama poput Bitange i princeze, Naša mala klinika, Bibin svijet i Odmori se, zaslužio si.

Nakon Smogovaca, Damir Šaban se posvetio kazališnoj glumi. Tako je u Zagrebačkom kazalištu mladih imao istaknute uloge u Davidu i Golijatu, Charlieju Brownu, Ani Karenjinoj, Alanu Fordu i Koko u Parizu.

_____________________________

Pročitajte što se dogodilo jučer [17.3.] na linku ovdje.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap