Vitalni 90-godišnjak objavio svoju knjigu: Piše zahvaljujući lucidnoj memoriji, a knjigu je posvetio obitelji

Ana Kanazir
2. travnja 2023.
Priče
A- A+

Iako Zorko Ziraldo ima 90 godina, njegovo pamćenje je odlično. Upravo zato je i odlučio pretočiti u knjigu svoja sjećanja na djetinjstvo provedeno u selu Podgaće, na Ćićariji u Istri. Knjiga se zove ‘Sjećanje na djetinjstvo’, objavljena je u listopadu, a predstavljena je u Umagu i Buzetu.

Zorko Ziraldo sa svojom knjigom

Zorko Ziraldo sa svojom knjigom | foto: Gordana Čalić Šverko, Glas Istre

Mnogi umirovljenici su aktivni u mirovini, dok u poznim godinama objavljuju i knjige. Upravo takav je i Zorko koji je odlučio izdati knjigu u vlastitoj naknadi. Pomogao mu je i urednik, ali i sin koji je napisao predgovor.

Agneza Vale
Ova 96-godišnjakinja Istrijanka sve kućanske poslove radi sama, a nedavno je napisala knjigu o svojem mjestu

Zorko Ziraldo je napisao knjigu o ljudima iz sela Podgaće i šire, o običajima, ali o prošlosti tog mjesta. Knjigu je napisao sam, a ima i urednika knjige, dok je predgovor napisao njegov sin, diplomirani antropolog-kulturolog.

– Zorko je živi svjedok prohujalih vremena o kojima piše zahvaljujući lucidnoj memoriji. Svoju osobnu priču posvećuje svojoj obitelji no to je ujedno priča o ljudima iz sela Podgaće, i šire, s područja Ćićarije, njihovim običajima, životu, druženju, strahovima, očekivanjima i nadama, istaknuo je urednik knjige Drago Kraljević u tekstu Gordane Čalić Šverko za Glas Istre.

Ipak, Zorko nije jedini umirovljenik koji piše knjige. Isto je napravila i 96-godišnja Agneza Vale koja je napisala knjigu pisama i zapisa ‘Libar života’, a njezinu priču možete vidjeti u ovom tekstu.

Zorko Ziraldo sa svojom knjigom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap