Varaždinka Inga ima 73 godine i trenira karate: “Kupite patike i izaberite aktivnost”

Jasmina Grgurić
29. siječnja 2020.
Priče
A- A+

Tvrde neki da se to ne može, ja vam tvrdim da se to može… Hit frazu predsjednice potvrđuje i primjer 73-godišnje Varaždinke Inge Poje koja već osam godina trenira karate. Iako je okolina bila skeptična, ova umirovljena doktorica sportske medicine demantirala ih je korak po korak, sve do smeđeg pojasa u lovu na onaj crni. Za svoju generaciju ima i par korisnih savjeta.

Karatistica Inga Poje Foto: Ivan Agnezović/7Plus Regionalni tjednik

Umirovljena doktorica sportske medicine, 73-godišnja Varaždinka Inga Poje već osam godina trenira karate u Fight Clubu Kovačić. Borilačke vještine oduvijek je željela savladati. Pažnja, usredotočenost, izgradnja ličnosti i ništa manje važno, nemogućnost ozlijede samo su neke od blagodati karatea.

“Započela sam prije osam godina i moja obitelj bila je vrlo skeptična, ali imala sam jasan cilj. Kad sam stigla, nisam znala ništa o vještinama karatea, no išla sam korak po korak” – rekla je dr. Poje za 7Plus Regionalni tjednik.

Upornošću je došla do smeđeg pojasa, a ovoga će ljeta polagati ispit za crni.

Prabaka Mara na kuglačkoj stazi bez muke obori "devetku"

Sportskom gimnastikom počela se baviti sa osam godina, bila je juniorska i seniorska reprezentativka Jugoslavije, uvijek među trima najboljima s nastupima na svjetskim i europskim prvenstvima te Balkanskim i Mediteranskim igrama. Zbog obveza na Medicinskom fakultetu prekinula je sportsku karijeru. No, nikada nije zanemarila treninge, samo je smanjila intenzitet, jer nije ni dobro za organizam naglo prestati baviti se sportom.

Plivala je, planinarila i trčala, a najvažnije što je shvatila jest da  s povećanjem fizičkih aktivnosti dolazi do boljeg mentalnog zdravlja.

“Generaciji svoje dobi savjetujem da si kupe patike i trenirku te izaberu aktivnost za sebe. Nikad nije kasno i važno je kretati se i biti aktivan jer život nekretanja uzrokuje mnoge bolesti, od kardiovaskularnih i reumatskih do iskrivljenja kralježnice” – zaključila je Poje.

Varaždinka Inga ima 73 godine i trenira karate: “Kupite patike i izaberite aktivnost”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap