Umjesto čuvanja unuka, umirovljenica počela putovati svijetom u 50. godini života

Ana Kanazir
4. lipnja 2023.
Priče
A- A+

Umirovljenica Josefa Feitosa (63) je radila kao socijalna radnica 30 godina u ženskom zatvoru u Brazilu, a nakon mirovine je odlučila promijeniti svoj život i krenuti sama na putovanje svijetom. Proputovala je više od 50 zemalja svijeta, upoznale razne ljude, ali i izbjegla čuvanje unuka.

Umirovljenica u Cuscu

Umirovljenica Jo na putovanju | Foto: Facebook, Josefa Feitosa

Josefa ili kako ju mnogi zovu, Jo živi u gradiću u Brazilu, a od malena je htjela putovati svijetom pa si je sada odlučila ispuniti dugogodišnji san. Osim toga, Jo nije htjela preuzeti odgovornost odgoja još djece.

Baka s unukom kojoj pokazuje nešto u knjizi, dok je u gornjem lijevom kutu fotografija psihologa Bojana Klapčića
Psiholog o čuvanju unučadi: 'Kaže se da roditelji svoju djecu vole, a bake i djedovi obožavaju, ali...'

Svoje putovanje je započela u Brazilu, a kasnije je putovala i po ostatku svijeta, a u Brazil bi se vraćala samo produljiti putovnicu. Samo neka od mjesta koje je posjetila su Indija, Kenija, Izrael, Egipat, Amsterdam i Zanzibar. Sve je zapravo počelo poslovnim putovanjem u Portugal, gdje je držala predavanja o projektima koje provodi.

Josefa je odgojila troje djece, a ima i unuke koje je povremeno čuvala. Ipak, umjesto uloge bake, Jo je odabrala putovati svijetom. Sve o čuvanju unučadi nam je u ovom tekstu ispričao psiholog. Tako je vidjela više od 50 različitih zemalja svijeta, a otvorila je i svoj Instagram i Facebook profil na kojem objavljuje fotografije s putovanja, navodi Travel Noire.

– Nakon što sam odgojila troje djece i jednog unuka i radila na stresnim i slabo plaćenim poslovima, kao i bila u vezama u kojima nije postojalo poštovanje, odlučila sam si pružiti užitak i veselje, rekla je Feitosa.

Umirovljenica putovanje plaća novcem od mirovine i od iznajmljivanja stana. Osim toga, na putovanjima je počela više štedjeti, jesti više povrća, a izbjegavati meso. Putovanje sa sobom nosi razne benefite, a jedno od njih je i upoznavanje zanimljivih osoba diljem svijeta. Čak je upoznala i osobu s kojom s je bila u vezi kratko vrijeme, ali su odlučili svatko krenuti svojim putem.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap