Umirovljenica Marija (85): ‘Odlučila sam se na odlazak u dom za starije pa mi prilagodba nije bila teška’

Ana Kanazir
16. rujna 2023.
Priče
A- A+

Marija je umirovljenica koja živi u domu za starije u samom centru glavnog grada, a ispričala nam je kako provodi dane, gdje je radila prije, ali i čime se bavi u mirovini. Rekla nam je da je zadovoljna životom u domu, a pohvalila je i jednog političara kojeg često spominjemo.

Umirovljenica Marija na ulici

Umirovljenica Marija | Foto: Mirovina.hr

Marija nam je ispričala kako je prije bilo puno bolje živjeti, a opisala nam je i kako izgleda njezin život u domu za starije. Pričali smo i o vježbanju, kao i o njezinom bivšem radnom mjestu i nekim prošlim vremenima.

‘U domu je dobro, ali bi moglo biti i bolje’

Marija živi u domu za starije osobe u centru Zagreba dvije i pol godine, a otkrila nam je i kako joj prilagodba na život u domu nije predstavljala velik problem.

– Odlučila sam se na odlazak u dom za starije pa mi prilagodba nije bila teška. U domu mi je dobro, ali bi kao i svugdje, moglo biti bolje. Imam svoju sobu u kojoj sam sama, ima puno aktivnosti, možemo i vježbati, a možemo se i družiti svi zajedno u dnevnom boravku. Tko god hoće, može se priključiti bilo kojoj aktivnosti, rekla nam je Marija.

Osim toga, ispričala nam je i kako točno izgleda jedan njezin dan u domu za starije.

– Ujutro svaki dan vježbam. Vježbala sam i kad sam radila, uvijek prije posla. Nakon toga doručkujem, pospremim, svaki dan šećem pa dođem na ručak, a onda je odmor i večera. Možete raditi što hoćete u domu, otkrila nam je sugovornica.

‘Prije je bilo puno bolje živjeti’

Saznali smo da je Marija prije radila u tvrtki koja se bavi pogrebnim uslugama, a priznala nam je kako je prije stanje bilo puno bolje.

– Radila sam u Palmi, tvrtki koja se bavi pogrebnim uslugama. Prije je bilo lijepo raditi, nismo se bojali da ćemo dobiti otkaz ili da neće biti plaće. Bilo je viškova i regresa, bilo je svega. Što sada imamo to smo nekada zaradili sa svojih deset prstiju. Prije je, bez sumnje, bilo puno bolje živjeti, ispričala je umirovljenica.

Za kraj je poslala poruku umirovljenicima, a pohvalila je i jednog političara o kojem često pišemo.

– Neka umirovljenici budu jaki i složni. Svaka čast gospodinu Hrelji koji se borio za nas, a vidim da mu nisu svi prijatelji i kolege. Hvala mu na svemu što je napravio.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap