Umirovljenica Biserka (78): ‘Druženje s djecom je najveće blago, zato još i imam vedrine u sebi’

Ana Kanazir
28. svibnja 2023.
Priče
A- A+

Biserka je umirovljenica koja je prije radila u dječjem vrtiću. To je i jedan od razloga zbog kojeg je i dalje vrlo vedra i ispunjena životom. Iako nema neki hobi, posvećuje se vrtu i okućnici, a vrijeme provodi i na raznim kulturnim događanjima.

Umirovljenica Biserka

Umirovljenica Biserka | Foto: Mirovina.hr

Biserka nam je ispričala zašto se voli družiti s djecom, ali i čime se sve bavi u mirovini, a otkrila nam je i je li zadovoljna iznosom svojih primanja.

Baka s unukom kojoj pokazuje nešto u knjizi, dok je u gornjem lijevom kutu fotografija psihologa Bojana Klapčića
Psiholog o čuvanju unučadi: 'Kaže se da roditelji svoju djecu vole, a bake i djedovi obožavaju, ali...'

‘Hobi ne stignem imati, ali uživam u vrtu’

Iako se mnogi žale na iznose mirovina, Biserka nije jedna od njih. Naime, kako nam je rekla, njoj je najvažnije da je zdrava pa joj je onda i dobro u mirovini. Iznosom je zadovoljna, ali kaže i kako bi uvijek moglo više. Za razliku od nje, Jimmy Stanić nam je u ovom tekstu objasnio kako ima malu mirovinu, ali kako dolazi iz skromne obitelji pa je i navikao na takve iznose.

Umirovljenica Biserka nam je otkrila i čime se sve bavi u mirovini, a rekla je i kako nema vremena za hobi, ali se zato uživa u radovima u vrtu.

– Bavim se kućanskim poslovima, idem na izložbe, u kazališta, u šetnje, družim se s prijateljicama. Hobi ne stignem imati, ali imam okućnicu, cvijeće i vrt i to je moj život. Djeca me tjeraju da naučim malo više o društvenim mrežama, ali to me ne zanima, ispričala nam je Biserka.

Igra s djecom je vrlo važna

Pitali smo je i čime se prije bavila pa nam je rekla kako je radila u dječjem vrtiću, a kako upravo i zbog toga i dalje ima puno vedrine u sebi.

– Prije sam radila u dječjem vrtiću i zato i dalje imam još puno vedrine u sebi. Družiti se s djecom je najveće blago. Igrate se, pjevate, glumite, stalno nešto novo učite. Veliki je spektar mogućnosti u kojima možete zadovoljiti neke svoje potrebe i razveseliti djecu, rekla je Biserka.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap