Susret umirovljenika Zagrebačke županije: dobra energija i veselje na svakom koraku!

Dijana Kopjar Mucak
12. lipnja 2022.
Priče
A- A+

U Dugom Selu jučer se okupilo više od 1200 umirovljenika iz cijele Zagrebačke županije. Povod su 27. Susreti Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

U velikom šatoru okupilo se više od 1200 umirovljenika iz svih dijelova Zagrebačke županije

Od ranih jutarnjih sati pred ogroman šator postavljen za ovu priliku u Osječkoj ulici u Dugom Selu pristizali su autobusi iz svih preostalih osam gradova Županije: iz Ivanić-Grada, Jastrebarskog, Samobora, Svete Nedelje, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Velike Gorice i Zaprešića, te brojnih općina. Svaki autobus dočekala je po jedna domaćica – članica Udruge umirovljenika Dugo Selo i otpratila ih do njihova stola.

Bravo za organizaciju!

Predstavnici dijela udruga okupljenih na Susretima umirovljenika

„Okupilo se danas ovdje 27 udruga iz cijele Županije,  imamo 171 ekipu koja se danas natječe u raznim sportskim aktivnostima“, najavio je uoči otvaranja Susreta predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač.

Iza ovakvog susreta stoji ogromna organizacija, pa je predsjednik dugoselske Udruge umirovljenika Stjepan Jambrišak izuzetno ponosan na svoje članove.

„U organizaciji je sudjelovalo 110 ljudi i nije bilo jednostavno, ali smo uspjeli sve posložiti uz pomoć Grada Dugog Sela i Zagrebačke županije. Ovo je drugi put da je Dugo Selo domaćin ovim susretima; prošli put kod nas su se održali 2004. godine“, istaknuo je Jambrišak.

Na jednom mjestu iz svih dijelova Zagrebačke županije

Poruka grada domaćina: Nismo vas zaboravili!

U ime grada domaćina okupljene je pozdravio gradonačelnik Dugog Sela dr. Nenad Panian:

„Predivno je vidjeti da je ovaj veliki šator pun ljudi, da se dobro zabavljate, družite i veselite. Želimo da znate da vas nismo zaboravili“, naglasio je Panian, koji se s ekipom iz Općine Luka okušao i u potezanju užeta.

Dugoselski gradonačelnik Nenad Panian okušao se u potezanju užeta s predstavnicima Općine Luka

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović obećao je umirovljenicima da će Županija i dalje podržavati njihove projekte.

„Iza nas su godine u kojima se nismo mogli družiti i to nam je svima nedostajalo. Zato smo danas svi posebno sretni, a pogotovo naši umirovljenici koji su se opet okupili“, naglasio je Tomljenović i proglasio Susrete otvorenima.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović otvorio je 27. Susrete umirovljenika

Najviše pehara za Svetu Nedelju

Uslijedila su sportska natjecanja na nekoliko lokacija u sedam disciplina. Nekoliko sati kasnije doznali smo tko je bio najuspješniji. U šahu je pobijedio tim iz Ivanić-Grada, a u pikadu za žene slavile su dame iz Pisarovine. U belotu najbolji su bili umirovljenici iz Svete Nedelje, a iz istog grada dolaze nam još dva pobjednička tima: u potezanju užeta za muškarce ali i za žene! U streljaštvu pehar je ponio Grad Vrbovec, a u kuglanju Ivanić-Grad.

Umirovljenici iz Svete Nedelje dolaze na 27. Susrete umirovljenika, na kojima su nekoliko sati kasnije osvojili čak tri pehara!

Drugi dan Susreta umirovljenika rezerviran je za nastupe umirovljeničkih pjevačkih zborova. Nastupit će dvadeset pjevačkih zborova i glazbenih sastava, a izvodit će tradicionalne domaće pjesme. Dobro došli ste!

Susret umirovljenika Zagrebačke županije: dobra energija i veselje na svakom koraku!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap