Stjepan (59): “Vlada je snizila PDV, a oni dižu cijene. Do mesa i ribe sve teže dolazim”

Barbara Jurišić
9. travnja 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenik Stjepan (59) nije imao sreće kad je u pitanju posao. Bio je otpušten kao tehnički višak.  Sada svoje slobodno vrijeme provodi družeći se u centru Valpova. Njegov sin živi u Njemačkoj već pet godina pa poručuje mladima da učine isto. 

Stjepan (59) u centru Valpova (Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Stjepan (59) radio je u Tvornici stočne hrane i bio otpušten kao tehnički višak. Godinama se bavio nogometom. Sada se u mirovini druži s ljudima i ne radi ništa osim toga. Rekao je kako rast cijena loše utječe na njega te da mu ne ostane ništa od mirovine nakon što plati režije. Poručuje mladima da idu iz Hrvatske jer im je bolje negdje dalje. 

Umirovljenica Ana (77): "Muž i ja se nekako pokrijemo s mirovinom, ali kako će mladi?"

“Prije sam radio u Tvornici stočne hrane u Valpovu i onda su me otpustili kao višak. Igrao sam nogomet kao mlad. Trenirao sam od 18-e do 35-e. Sada ne radim ništa posebno. Družim se s ljudima u centru Valpova.  

Ovaj porast cijena je katastrofa. Sad je Vlada snizila PDV, a ovi dižu cijene. Ne znam gdje to vodi. Njima PDV manji, a mi plaćamo više. Sad do svega dolazim teže, a pogotovo do mesa i ribe. Sa svojom mirovinom pokrijem režije i onda mi ništa ne ostane. 

Mladi neka idu van. Moj sin je u Njemačkoj već 5 godina. Ima tamo i obitelj i kćerku i ne misli se vratiti. Nije dobro to što mladi idu, ali što će ovdje? Tamo im je bolje” – ispričao je gospodin Stjepan. 

Stjepan (59): “Vlada je snizila PDV, a oni dižu cijene. Do mesa i ribe sve teže dolazim”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap