Prodavačica na tržnici u Vinkovcima ima 86 godina i malu mirovinu, ali osmijeh ne skida s lica

Ana Kanazir
12. veljače 2023.
Priče
A- A+

Eva Stojanović ima 86 godina i prodaje na tržnici u Vinkovcima već desetljećima. Kaže kako ima 119,45 eura mirovine i kako ona nije porasla od 1992. godine. Ipak, ova baka ne skida osmijeh s lica, a mnogima je upravo ona omiljena baka prodavačica na tržnici u Vinkovcima.

prodavačica na tržnici u Vinkovcima

Prodavačica na tržnici u Vinkovcima | Screenshot HRT

Iako jedva uspije preživjeti mjesec s toliko malom mirovinom, 86-godišnjakinja ne odustaje od prodaje svojih proizvoda, bez obzira na to što ne zaradi puno. Vole je kupci koji često s njom pričaju, a baka je vrlo vitalna i vesela.

Ovako izgleda rad u mirovini: 100-godišnja 'kumica' svake nedjelje prodaje na samoborskom placu

Priznaje kako ne propušta odlazak na posao, a samo jednom u 50 godina nije došla na tržnicu prodavati svoj sir. Kaže kako je svi poznaju, podržavaju i vole. Nerijetko sa svojim kupcima i popriča, podijeli s njima neki vic ili pak otkrije koji recept.

– Sada da dođu tu tamburaši, ja bih prva u kolo i tebe bi povukla, rekla je baka prodavačica za HRT.

Ova prodavačica ima svoje vjerne kupce koji od nje kupuju godinama mlijeko i sir. Dolazi vesela na posao, ali zato nije toliko vesela kada joj sjedne mirovina jer ona iznosi samo 119,45 eura.

– Ja imam 900 kuna penzije. Ništa nije porasla od 1992. godine. Zato idem na pijacu. S pijace sve kupim. Što mogu s 900 kuna?, pita se baka prodavačica na tržnici i dodaje kako je brzo prihvatila novu valutu, ali kako se teže snalazi s centima jer su presitni.

Osim ove bake, na tržnici u Samoboru svoje proizvode prodaje još jedna umirovljenica od 100 godina. Njezinu priču možete vidjeti u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap