Otkako je pustila sijede da rastu, ova zaposlena 69-godišnjakinja pršti od zdravlja i ljepote

Jelena Ratko
12. svibnja 2018.
Priče
A- A+

Tko kaže da nije moguće biti uspješna u starijoj dobi? Maye Musk dokaz je da je sve moguće uz malo entuzijazma i dobre volje. Ova neumirovljena umirovljenica u sedamdesetoj godini svoga života obara modne piste, osvaja naslovnice modnih časopisa, a usto drži predavanja na temu zdravog života i vodi blog.

Svoju karijeru u svijetu mode Maye Musk započela je u dobi od samo 15 godina. Dok je pohađala manekensku školu u večernjim satima, danju je pisala ispite na fakultetu. Danas je magistrica znanosti s dvije diplome i majka troje djece, a usto još uvijek gradi karijeru kao svjetski poznati model.

Nikada nije zamišljala da će njezina modelling karijera trajati više od 50 godina, piše Maye Musk na svojoj službenoj internet stranici. U dobi od 42, godine, počela je kao model raditi za agenciju EMA. Tada je ponovno upisala diplomski studij – ovoga puta, nutricionizma. Ova magistrica znanosti i nutricionizma svoj entuzijazam smatra zaslužnim za sve što je postigla i postiže u životu.

https://www.instagram.com/p/BikbVH_guae/?taken-by=mayemusk

“Da, volim biti zauzeta dama!”, tvrdi Musk koja je u dobi od 69 godina još uvijek lice s naslovne strane.

U dobi od 50 godina, ova neumirovljena umirovljenica preselila je u New York, gdje je, radi brojnih velikih modnih kampanja u kojima je sudjelovala kao model, njezina karijera doživjela dotad neviđen uspon.

Na stranici je s fanovima podijelila i informaciju da je, povodom svog 60. rođendana, odlučila prestati bojiti kosu. Samoj sebi poklonila je šišanje na kratko i novi, sijedi look.

Upravo ta promjena izgleda donijela joj je brojne nove poslovne uspjehe. Angažirana je za velike modne kampanje za Virgin America i Joe Fresh, pozirala je za jumbo plakate na Times Squareu, naslovnicu časopisa Elle Quebec, New York Magazine, L’Officiel Azerbaijan i Zoomer Magazine te je glumila u nekolicini tv reklama i glazbenih video spotova. Nedavno je postala “It Girl” Vanity Fair-a.

Često je pozivaju da u drugim drži javne govore o zdravlju i zdravom načinu života, budući da su njezina stručna područja nutricionizam i zdrava prehrana. Najviše od svega Musk voli putovati – bilo radi prezentacije koju treba održati ili radi kampanje za koju treba pozirati.

Kako bi svoja znanja o zdravlju prenijela na mlađe generacije. Musk sudjeluje i u projektu LA Board of Big Green, u sklopu kojega gradi vrtove za sadnju povrća u neopremljenim školama diljem države. Izgrađeno ih je već 400, a cilj joj je doći do tisuću.

U dobi od gotovo 70 godina, njezin najdraži hashtag je: #justgettingstarted, tvrdi – jer njezin život i karijera tek počinju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap