Novopečeni umirovljenik: Odlazak u mirovinu stres je ravan smrti, treba se znati posložiti

Jelena Ratko
19. lipnja 2018.
Priče
A- A+

Simpatičnog umirovljenika na našoj Facebook stranici Humans of Mirovina pronašla su njegova djeca, kada ih je u komentarima označio prijatelj. Jedan je od najpopularnijih na stranici, a u mirovini je tek nekoliko mjeseci i misli da se dobro snašao u novim životnim okolnostima.

Foto: Humans of Mirovina

“Nije moj problem u početku bio da sam se osjećao odbačeno ili slično, nego mi je bilo puno vremena. Imao sam puno slobodnog vremena. Ti se moraš ujutro dić’ da bi otišao radit’. Sad više ne moram. Ku’iš. Dan za danom, dan za danom… Ako to čovjek sebi ne upotpuni, onda je u bedu. Ali ja sam uspio posložit’.”, rekao je Vladimir.

“U mirovini sam, ali još sam svjež”, rekao je Vladimir Ćuk kada smo ga pitali je li umirovljenik i dodao kako je prestao raditi krajem prošle godine. “Još nisam ni svjestan svega”, iskreno je podijelio s nama.

“Malo je u početku bilo čudno. Normalno, čitao sam, to je stres koji je ravan smrti. Tak’ da, jedno dva, tri mjeseca mi je trebalo da se priviknem, da se aklimatiziram, i dok prođe ova zima…”, objasnio je.

Ali se zato, nadovezao se odmah, upisao u školu stranih jezika tih pet hladnih mjeseci. Tečajem engleskog popunio si je vrijeme koje je prije toga bio provodio na poslu. Nakon duge zime, došlo je proljeće. Sada već ima više aktivnosti, kaže ovaj novopečeni umirovljenik.

“Imam ranč, imam voćnjak, imam psa. Tak’ da mi nije više dosadno, jedino da je mirovina malo veća, ali znaš kak’ se kaže, nikad novaca dosta. Ja uvijek kažem, ‘ko ne zna s malo, ne zna ni s puno”, zaključio je. 

https://www.facebook.com/HumansofMirovina/photos/a.424906724594852.1073741828.424886914596833/483880498697474/?type=3&theater

U mirovinu je samoinicijativno otišao, kada je napunio 37 godina staža. “Ku’iš, ja sam to svjesno išao”, naglasio je ovaj cool umirovljenik koji je, prije umirovljenja, radio kao direktor agencijske prodaje u jednoj osiguravajućoj kući. Bilo mu je, tvrdi, dosta “neoliberalnog zgrabilizma”, pa je svjesno, dvije godine ranije, otišao u zarađenu starosnu mirovinu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap