Nakon što je izgubio suprugu, umirovljenik Petar uz Lunu nije sam

Barbara Jurišić
15. siječnja 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenik Petar (75) svaki dan šeće istom rutom sa svojom kujicom Lunom koja mu uljepšava život od kad je njegova supruga preminula. Puno mu to pomaže jer s njom može i pričati. Dok šeću, povremeno se nađe netko s kime će malo porazgovarati.

Umirovljenik Petar (75) i Luna, Belišće

Umirovljenik Petar s Lunom Foto: Mirovina.hr

Umirovljenik Petar (75) uživa u svakodnevnim šetnjama sa svojom kujicom Lunom. Otkako je izgubio suprugu, život uz kućnog ljubimca ipak mu je mnogo lakši. Puno mu pomaže što sa svojom mezimicom može i popričati, a u šetnjama povremeno sretne i nekoga za razgovor.

“Vrijeme provodim kod kuće ili u šetnji s Lunom. Blagdane smo proveli tako što smo živi i što živimo. Ne mogu se baviti ničime, nisam pri zdravlju kako treba i morao sam to prihvatiti. Nema se što ni raditi, jedino popričat’ s nekim malo kad ovako šećemo ona i ja vani. Supruga mi je preminula i ostao sam bez nje, ali nisam sam. Imam Lunu s kojom mogu pričati, šetati i ona sve razumije. Jako je pitoma i svima se mazi” – priča nam 75- godišnji Petar.

Unatoč maloj mirovini i narušenom zdravlju, smatra se sretnim.

“Prije mirovine sam živio bolje, radio sam i bilo je lakše. U mirovini bolje žive oni imućniji, a mi sretni nemamo baš puno novaca. Pola mirovine podijeliš na lijekove i tako to ide” –  zaključio je uz smiješak Petar.

Nakon što je izgubio suprugu, umirovljenik Petar uz Lunu nije sam
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap