Mihajlo (67): “Vaučeri nam ne trebaju, dajte nam veću mirovinu!”

Barbara Jurišić
27. ožujka 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenik Mihajlo (67) život je proveo uglavnom radeći. Osim posla ga nije zanimalo ništa drugo. Smatra kako su uskrsnice i vaučeri načelno dobra stvar, ali da ne bi bilo potrebe za njima kad bi mirovine bile veće.

Umirovljenik Mihajlo (Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Umirovljeniku Mihajlu (67) život je bio lijep prije rata, a poslije rata sve se promijenilo. Smatra kako su mirovine premale i kako ne bi bilo potrebe za vaučerima i uskrsnicama kada bi mirovine bile veće. Dodaje da je Vlada kriva za rast cijena, jer ih nije na vrijeme zamrznula.

“Moj život je bio prelijep prije rata. Poslije rata kad je došlo ovo, sve je propalo. Mirovine su premale u odnosu na cijene. Dokle god je ovakvo stanje, dokle god Vlada radi ovako kako radi, neće biti dobro. Nisam imao nikakve zanimacije, samo rad, rad i rad. Drugo me ništa nije zanimalo. Volio sam otići tako malo u prirodu,  društvo i te stvari. U mirovini sada više radim nego što sam radio prije”- govori nam umirovljenik Mihajlo.

“Sada se ide po kontejnerima, a što će tek biti kad dođe euro?”

Smatra da je Vlada trebala prije zamrznuti cijene, jer ima to pravo te da nije trebala dopustiti da toliko rastu. Za primjer nam je naveo Mađarsku koja je već to učinila. Rekao je kako na cijenama ima previše nameta, kao na gorivu. Mladi bi, kaže, trebali iskoristiti svoje demokratsko pravo i glasati za drukčiju i bolju Vladu.

Na popisu ih je 30: Još sedam gradova koji isplaćuju uskrsnice umirovljenicima!

“Vaučere ne treba davati. Dajte ljudima veću mirovinu i onda neće biti potrebe za njima. Ti vaučeri neće pomoći puno. Oni su za struju, a za ostali život? Za hranu i to,  što s time? To su previsoke cijene. Sad se ide po kontejnerima, a što će tek biti kad dođe euro? To će sve pogoditi najviše mlade ljude. Onda će se i firme zatvarati i tako. Isto mislim i o uskrsnicama, dobra je to stvar, ali da se mirovine povećaju, moglo bi i bez toga”- zaključuje gospodin Mihajlo.

Mihajlo (67): “Vaučeri nam ne trebaju, dajte nam veću mirovinu!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap