Mihaela (76): ‘Imam malu mirovinu jer mi je bila mala plaća, ali uživam jer imam vremena za sve aktivnosti’

Ana Kanazir
13. studenoga 2022.
Priče
A- A+

Mihaela ima 76 godina i radila je kao profesorica na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Dok je tada imala puno posla i često je žurila, sada u mirovini koristi svaki slobodni trenutak kako bi uživala u nizu različitih aktivnosti. Kaže kako joj je mirovina mala, ali je ona zadovoljna načinom svojeg života.

Mihaela

Mihaela | foto: Mirovina.hr

Priznala nam je kako sada ima više hobija, često ide na plac, na kavu s prijateljicama, igra bridž, član je ženskog međunarodnom kluba Zonta, slika uljem na platnu i akvarel. Voli puno čitati i priznaje kako uživa u mirovini.

Tečaj €/kn: 7,53450

Od profesorice do niske mirovine

Mihaela je po struci agronom i predavala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu predmete ‘Oblikovanje parkova i pejzaža’ i ‘Dendrologija s rasadnikom’. Otkrila nam je kako je na poslu puno radila  pa je zato sada opuštena i zabavlja se.

– Imam jako malu mirovinu jer smo imali male plaće na fakultetu. To je smiješno koliko mi je mirovina mala, ali sam zadovoljna u mirovini jer imam puno vremena za razne aktivnosti.

Umirovljena profesorica nam je otkrila i kako sada vodi potpuno drugačiji život, puno je opuštenija i konačno ima vremena za sve što želi.

– Ne žalim se što sam u mirovini. Nisam od onih koji se vraćaju na fakultet. Kako sam otišla s fakulteta, nisam se više vraćala na njega. Otišla sam u mirovinu, imam sada drugi život, a posao sam ostavila iza sebe.

Mihaela (76): ‘Imam malu mirovinu jer mi je bila mala plaća, ali uživam jer imam vremena za sve aktivnosti’
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap