Kupila je jaknu u trgovini rabljene odjeće, a u njoj je pronašla dnevnik iz 1971. godine i fotografije

Ana Kanazir
30. svibnja 2023.
Priče
A- A+

Djevojka Maya je u trgovini rabljene odjeće kupila kožnu jaknu, ali nije ni sanjala što će pronaći u njezinim džepovima. Jaknu je kupila jer joj je stajala kao salivena, a kod kuće je otvorila džepove i pronašla zanimljiv dnevnik o nesretnoj ljubavi iz 1971. godine. Sve je podijelila na društvenoj mreži TikTok.

@thinklessaboutmen This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak ♬ A Day in My Life – Soft boy

U trgovinama rabljene odjeće se mogu pronaći zanimljive stvari. Tako je Maya kupila savršenu stariju kožnu jaknu, a tek kasnije je otkrila kakvo se blago skriva u njoj. Iako i inače kupuje u trgovinama rabljene odjeće, ovo je prvi puta da je naišla na priču koja se nalazi iza kupljenog predmeta.

Kao i nakon svake kupovine, Maya je kod kuće provjerila unutrašnjost džepova i imala je što za vidjeti. Izvadila je malu bilježnicu u kojoj na prvoj stranici piše datum 11. studenoga 1971. godine. Ispod piše: ‘Prošao je jedan tjedan i Dianne me nije nazvala niti mi pisala’.

Okrenula je iduću stranicu na kojoj je datum 22. studenoga, a na njoj je napisano ‘Danas bi nam bila deveta godišnjica i deset godina da smo zajedno. Napisao sam se’. Osim ove dvije, ispisane su bile i druge stranice, a na jednoj je bio opisan i posljednji susret s Dianne.

U jakni su bila i tri srebrna novčića iz 1921. godine, a u drugom džepu je pronašla i bočicu viskija iz 1966. godine. U džepu koji se nalazi sa stražnje strane jakne pronašla je i knjigu sa zapisanim obvezama, kao i staru fotografiju.

Maya je na kraju videa rekla kako joj je drago da zna priču koja se krije iza jakne koju je kupila, ali i kako se osjeća kao da je ušla u vremenski stroj i vratila se u 1971. godinu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap