Kakva priča: Ova 98-godišnjakinja ima 623 potomka, nedavno se okupile sve generacije njene obitelji

Milan Dalmacija
15. ožujka 2023.
Priče
A- A+

Amerikanku Cordeliju Mae Hawkins u staračkom su domu posjetile kći, unuka, praunuka, pra-praunuka i pra-pra-praunuka koja ima svega sedam tjedana. Prema obiteljskom stablu, ova 98-godišnjakinja ima 106 unučadi, 222 praunučadi, 234 pra-praunučadi i 37 pra-pra-praunučadi.

Cordelia i njena pra-pra-praunuka s ostalim generacijama obitelji | Foto: Facebook/Gracie Snow Howell

Obitelj je za mnoge najveće bogatstvo, pogotovo kad dolaze nove generacije. Amerikanka Cordelia Mae Hawkins ima 98 godina i za sebe može reći da je u tom smislu izrazito bogata žena. Naime, trenutno ima 623 potomka, uključujući 106 unučadi, 222 praunučadi, 234 pra-praunučadi i 37 pra-pra-praunučadi. Nedavno je po prvi puta upoznala i svoju najmlađu pra-pra-praunuku Zhaviju, staru svega sedam tjedana, piše New York Post.

Naime, u starački dom u Kings Mountainu u Kentuckyju, u posjet su joj došle beba i njene majka, teta, baka i prabaka. Cordelijina unuka, 58-godišnja Gracie Snow Howell rekla je medijima da u početku nisu namjeravale organizirati žensko druženje. No, tako je ispalo jer su mnogi potomci raštrkani diljem SAD-a.

– Beba je postala malo nervozna, pa je baka rekla: ‘Daj mi tu bebu’, kako bi ju umirila, ispričala je Howell dodavši da je susret njene bake i unuke prošao u najboljem redu.

Teška životna priča

Otkrila je i Cordelijinu životnu priču. Ona se sa 16 godina udala za 50-godišnjeg udovca Billa koji je imao desetero djece. S njim je u braku dobila još trinaestero potomaka. Živjela je u siromaštvu, u kući nije bilo vode, a ni zidovi nisu bili čitavi pa bi snijeg zimi ulazio u sobe. Često je konzervirala hranu, kako bi sačuvala viškove, a upotrebljavala je i ljekovito bilje. Kasnije se još dvaput udavala, ali je sva znanja iz tog perioda života prenosila svojoj djeci.

– Ona se brinula za sve i nikad je nismo čuli da se na nešto žali, priznala je njena unuka.

Rekord nije oboren

Iako sama činjenica da se na jednom mjestu našlo šest generacija iste obitelji djeluje nemoguće, to i dalje nije rekord. Naime, u Guinnessovu knjigu rekorda dospjela je jedna obitelj s čak sedam živućih generacija.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap