Jadranka (77) živi u domu, a otkrila nam je čime se sve bavi

Ana Kanazir
16. ožujka 2024.
Priče
A- A+

Umirovljenica Jadranka živi u domu za starije osobe u Dubrovniku, a otkrila nam je kako je zadovoljna svojim načinom života. U dom je došla jer je slomila kralježak pa više ništa nije mogla raditi sama. Kukiča i radi velike stolnjake, ali i druge uporabne predmete, a uz to se druži s drugim korisnicima i brine o svojem cvijeću.

Umirovljenica Jadranka u domu za starije Dubrovnik

Umirovljenica Jadranka | Foto: Mirovina.hr

Život u domu nije svima po volji, ali neki umirovljenici nisu imali drugog izbora. Ipak, sada uživaju, sudjeluju u mnogim aktivnostima i imaju potrebnu pomoć. Upravo je takva i Jadranka koja nam je otkrila više o sebi.

Pedagoginja Amalija u Domu za starije osobe Osijek
Amalija (80): 'Dom za starije sam čekala 11 godina, ali sam dočekala i sada sam sretna'

Jadranka je bila domaćica, odgojila je kćer i dvije unuke, a radila je u jednoj tvrtki gdje je bila zadužena za reklamacije korisnika. Njezine aktivnosti su prestale nakon što je povrijedila kralježnicu. Upravo ju je ova ozljeda i dovela u dom jer se više nije mogla saginjati, hodati ili kuhati.

– U dom sam došla zbog ozljede. Nisam ništa mogla raditi, a ovdje dođem na gotovo, otkrila nam je sugovornica.

Ispričala nam je kako ima svoj vrt s deset ruža koje rano ujutro ljeti odlazi zaliti. Uz to ima i veliki limun i hortenzije, a kaže kako je upravo to drži na životu. Bavi se i kukičanjem pa radi veće i manje stolnjake, ali i mnoge druge predmete. U domu se popodne druži s drugim korisnicima, dok ujutro pije kavu i obilazi prijatelje.

Dodala je i kako žene starije od sedamdeset godina ne bi trebale sve raditi same jer im je potrebna pomoć, a upravo nju mogu dobiti u domu za starije osobe.

Kako izgleda proslava rođendana u domu za starije osobe u Osijeku, možete pogledati u videu ispod:

Copy link
Powered by Social Snap