Dado (67): “Krpam kraj s krajem, ali slikam i volontiram jer ne znam kuda sa sobom”

Barbara Jurišić
19. veljače 2022.
Priče
A- A+

Dado(67) stari je rocker. Iako se više ne bavi glazbom, i dalje ima neke druge hobije s kojima se bavi u mirovini. Vrijeme rado provodi kao volonter NK Belišća.

Dado(67) kod tribine NK Belišća
Barbara Jurišić/Mirovina.hr

Umirovljenik Dado financijski spaja kraj s krajem, ali živi ispunjen život. Slika uljem na platnu i volontira u NK Belišće jer, kako sam kaže, u mirovini ne zna kud’ će sa sobom. Smatra da korona neće nestati dok se svi ne cijepe.

‘Živim od prvog do 15. u mjesecu, onda znaš kako je…’

Vladimir (71): "Životarimo, ne znam kako bih vam drukčije rekao"

“Prije mirovine sam bio mlađi, a i bolje se živjelo. U svakom slučaju bolje nego sad. Sada živim od prvog do 15. u mjesecu. Spajam kraj s krajem. Onda znaš o čemu pričam… Imao sam tada hobije, a imam i sada. Slikarstvom sam se bavio. Imam dosta slika doma. Slikao sam uljem na platnu, a motivi su mi bili svakakvi. Mrtva priroda, portreti… Bavio sam se i glazbom 10 godina, ali više ne. Od glazbe sada slušam Whitesnake, Deep Purple…” – priča gospodin Dado.

Govori nam i o tome kako je bio pjevač jednog benda. Kao početnici su svirali pjesme Olivera Dragojevića i ostale domaće stvari, ali su s vremenom prešli na pop-rock. Kaže nam i da ne voli današnju glazbu, da voli ono što je staro. Kroz šalu nam dodaje da glazba mora biti stara baš kao on.

“Volontiram jer ne znam kud sa sobom”

“Volontiram u NK Belišće, tu sam dosta dugo i radio, nekih 10 godina. Volontiram jer sam sad u mirovini i ne znam kud ću sa sobom. Korona na mene nije imala utjecaj. Ali, dokle god ima onih koji se neće cijepiti i kojekakvih različitih mišljenja, mi se nećemo riješiti te korone skoro”- ozbiljno govori gospodin Dado.

Osvrnuo se i na Valentinovo. Kaže nam da ga ne slavi, ali da je nekih 20 godina, slavio bi ga. Sada mu to nema nekog smisla, ali nema ništa protiv onih koji ga slave. Rekao je da bi nam pričao još i na dugo i naširoko, ali da mora ići. Ekipa NK Belišća bila je spremna u kombijima za odlazak na utakmicu s Osijekom i čekali su Dadu.

Dado (67): “Krpam kraj s krajem, ali slikam i volontiram jer ne znam kuda sa sobom”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap