Baki Milki koja živi sama u trošnoj kućici bez struje i vode u pomoć stigli volonteri

Jasmina Grgurić Zanze
17. veljače 2018.
Priče
A- A+

Baka Milka Kireta ima 87 godina i živi sama u neljudskim uvjetima bez struje i vode. Na vrata njezine trošne kućice pokucali su volonteri “Dobre volje”. Skuhali su joj ručak, promijenili posteljinu, pripremili drva… A osigurali su joj i svježi kruh ne samo za jedan, nego svaki dan.

Baka Milka živi u jako teškim uvjetima (foto: Udruga “Dobra volja”)

Pomoći obiteljima i pojedincima koji žive ispod socijalnog minimuma, hvalevrijedan je cilj zagrebačke udruge “Dobra volja”. Zahvaljujući mreži volontera diljem Hrvatske, okupljenih i putem facebook stranice, u tomu već tri godine i uspjevaju. A ovih dana svoja humanitarna srca i vrijedne ruke usmjerili su na 87-godišnju Milku Kiretu koja živi sama bez struje i vode u selu Stupno nedaleko od Siska.

Ne žali se unatoč bijedi

Na njezinu nedostojnu životnu situaciju naišla je sisačka volonterka udruge Dobra volja. Zahvaljujući njima baki Milki sada stiže svježi kruh, za čiju se dostavu svakog dana brine bajker Mario Likić. U njezinoj malenoj, trošnoj i vlažnoj kućici s neispravnim instalacijama i propuhom ovih dana posjetili su je volonteri, skuhali joj juhu i pohali meso, složili drva, promijenili posteljinu, počistili…

Volonteri su joj donijeli pomoć i pomogli oko kućanskih poslova (foto: Udruga “Dobra volja”)

O teškom slučaju bake Milke, koja se unatoč bijedi ne žali, obavijestili su i socijalnu službu, a obišla ju je i patronažna sestra. Vode u kući nema, sama je vuče iz bunara, a nema ni kupaone.

Nekada je i sama pomagala ljudima

“Jutro smo proveli kod bake. Dočekala nas je pokraj svoje peći gdje provodi većinu dana, grije ruke i razmišlja o svome životu. Priča baka kako je prije dosta godina pomagala ljudima, radila u Petrinji, izgubila i sina u nesreći kada je imao samo 15 godina. Ali, nije izgubila vedar duh niti smisao za šalu. Koliko god smo mi bili tužni i iznenađeni situacijom, ona nas je svojim pričama razveselila. Iako je ’31. godište, jako je pametna i bistra. Ima dobro pamćenje i jako dobar apetit. Rekla nam je: “Danas kao da mi je Božić” – posvjedočili su iz udruge Dobra volja.

O ovoj, kao i ostalim akcijama možete pročitati više na njihovoj facebook stranici, a baki Milki pomoći na adresi Stupno 103 kod Siska.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap