Baka (93) putovala s unukom po nacionalnim parkovima, a svoju aktivnost može zahvaliti optimizmu i velikoj volji

Ana Kanazir
31. svibnja 2023.
Priče
A- A+

Joy Ryan ima 93 godina i s unukom je obišla sve nacionalne parkove u Americi. Do svoje 85. godine nije vidjela ni ocean ni planine, ali je zato sada sve nadoknadila. Sve je krenulo s jednim nacionalnim parkom i to na inicijativu unuka, a onda se njihovo putovanje pretvorilo u opsesiju.

Baka i unuk na putovanju

baka Joy i unuk na putovanju | Foto: Facebook, Grandma Joy’s Road Trip

Da za putovanje nikada nije kasno pokazuje 93-godišnja baka koja je s unukom vidjela sva 63 američka nacionalna parka. Kako bi na isto potaknula i druge, svoje doživljaje dijeli i na društvenim mrežama.

Sve je počelo na inicijativu unuka

Joy Ryan je u svoju avanturu krenula 2015. godine, a sve je počelo na inicijativu njezinog unuka Brada.

– Kada sam shvatio da baka nije nikada vidjela sve divljinu Amerike, pustinje, planine, oceane i slično, pomislio sam da će me ta misao proganja ako na nešto ne poduzmem, rekao je Brad za CBS prije godinu dana.

Počeli su s jednim nacionalnim parkom, a onda su shvatili da su svi parkovi vrlo blizu jedno drugome i da ih mogu obići sve. Ova ideja im se svidjela i postali su opsjednuti s obilascima. Ovdje smo pisali o još jednoj umirovljenici koja je odlučila putovati u starosti. Ona se riješila svojih stvari i otišla na kruzer.

kruzer plovi u zalazak sunca
Umirovljenica ostavila sve i uplatila kruzer od 90.000 eura na tri godine: 'Nebo je granica'

Na putovanju su se i zbližili

Na svojem putovanju su vidjeli razne zanimljive stvari i doživjeli su mnogo toga. Tako su promatrali kitove, vidjeli su najveća stabla ikada, a osim toga je i baka Joy s unukom podijelila vrijedne uspomene.

– Na putovanjima smo pričali o životu. Baka mi je rekla stvari iz prošlosti o svojem životu, neke grozne situacije koje je proživjele, a koje nije rekla nikome do sada. Ja sam onda s njom podijelio svoje probleme, rekao je unuk Brad.

Joy kaže kako je aktivna zahvaljujući optimizmu, dobrom zdravlju i volji. Njezina volja je toliko velika da ju ni kiša ne sprječava u istraživanju prirodnih ljepota, a iako je sada došao kraj njihovog putovanja, sigurno će ova priča imati nastavak.

– Svaki dan zahvaljujem Bogu što mi je dao još jedan dan života. Vaš je izbor hoćete li taj dan provesti namrgođeni ili sretni. Zato, smijte se svima i neka svi znaju da se odlično zabavljate, rekla je Joy.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap