Župniku starica ne da mira: “Upucava mi se, ne znam što da radim!”

Josip Mihaljević
2. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Velečasni Goran Kuhar iz Slovenije požalio se na neprimjereno ponašanje jedne žene, starije od 60 godina, koja se opako zaljubila u njega.

goran kuhar

Foto: Goran Kuhar | Youtube screenshot

“Uvjeravam vas, dragi župljani, nemam ništa s tom ženom”, napisao je na oglasnoj ploči župe u slovenskoj Murskoj Soboti velečasni Goran Kuhar.

Ljubomorna je na sve žene s kojima se mladi župnik druži

Mladi svećenik pojadao se da ga u proteklo vrijeme jedna župljanka, starija od 60 godina, ne pušta na miru. Zaljubila se u njega, ima ljubomorne ispade prema svim ženama s kojima on razgovara, a o problemu je razgovarao i za nekoliko slovenskih televizija, pišu 24sata.hr.

“Gospođa širi glasine da sa mnom ima poseban odnos, da će živjeti sa mnom i da ću napustiti svoj poziv”, kazao je Kuhar.

Ipak, on tvrdi da je svećenićki poziv predragocjen da bi ga napustio.

Da bi stvar bila još bizarnija, gospođa koja ga opsjeda je udata, a on je pokušao i pisati njenom mužu. No ona i dalje ne popušta.

“Štiti me kao maog medvjeda. Smrtna je neprijateljica svim ženama s kojim se družim. Ne znam što da radim”, ispričao je župnik.

Sve je počelo time da mu je slala pisma, a potom i darove. Sada je situacija postala nepodnošljiva i mladi svećenik morao je reagirati. Preko društvenih mreža podršku mu je dao i ptujski biskup Peter Štrumf. Pohvalio je mladog župnika za hrabrost:

“Dobro je da javnost vidi s čime se svi svećenici trebaju nositi te kakve mentalne napore moraju trpjeti zbog uznemiravanja i prijetnji”, napisao je.

Biskup razmišlja da starijoj gospođi zabrani sudjelovanje na misama

Zbog svega toga biskup razmišlja o tome da gospođi zabrani da sudjeluje na misama, dolazi na ispovijed i slično, nastavljaju priču 24sata.hr.

Smatra da u čitavoj priči ima i elemenata kaznenog djela. Netko je u međuvremenu gospođu i prijavio:

“Policija je za navodno nedolično ponašanje saznala iz medija, a potom je i dobila službenu prijavu”, potvrdio je viši samostalni policijski inspektor Dejan Bagari za 24sata.

Staricu su već novčano kaznili zbog kršenja javnog reda i mira, zbog nasilnog i smjelog ponašanja, a policajci sumnjaju da je gospođa počinila i kazneno djelo prijetnje.

Biskup je zbog svega prirevemno udaljio velečasnog Gorana Kuhara iz župe.

“Novinari od mene traže izjavu, a ja sam svoje već rekao putem svoje Facebook stranice. Iduću izjavu dat ću nakon što odlučim hoću li gospođi dati interdikt ili ne”, kazao je.

Prema crkvenom zakonu, interdikt je zabrana primanja sakramenata, ali za razliku od ekskomunikacije – vjernici kažnjeni interdiktom i dalje se smatraju dijelom Crkve.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap