Župnik usred mise dao otkaz cijelom crkvenom zboru: “Prestari ste i tračate”

Josip Mihaljević
17. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Vjernici su prošle nedjelje na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Reki svjedočili posve neubičajenoj sceni. Vlč. Mario Križanac je usred mise uručio “otkaz” cijelom crkvenom zboru, zbog toga što su “prestari za pjevanje i tračaju”.

zbor

Foto: Ilustracija (nije crkveni zbor iz teksta) | Youtube screenshot

Vlč. Mario Križanac usred mise je prošle nedjelje uručio ‘otkaz’ crkvenom zboru. Neobičnom potezu svjedočilo je 50-ak vjernika u crkvi Presvetog Trojstva u Reki, prenosimo s podravski.hr.

Zbor baš i nije čuo što je točno rekao župnik, ali ostali vjernici itekako jesu.

“Župnik je javno zahvalio zboru na suradnji i kazao im da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračaju. Osim toga, prigovorio im je što njihova djeca i obitelj ne dolaze u crkvu. Po njemu, stariji od 60 godina ne mogu na kor”, ispričala je vjernica novinarima Podravskog.

Župnikov potez nazvala je sramotnim i upitala postoji li neki zakon koji propisuje s koliko godina čovjek više ne smije pjevati u crkvenom zboru. Protjerane zborašice već nekoliko desetljeća aktivno pjevaju u zboru i rado se odazivaju na sve radne akcije, dodala je.

Župnik ostaje pri svojemu, ali je otvoren za razgovor:

“Jest, istina je da sam raspustio zbor, no to je situacija koju bih volio riješiti unutar naše župne zajednice. Otvoren sam za dijalog i tko god ima kakvo pitanje može mi se slobodno obratiti”, rekao je novinarima.

Upitan da obrazloži svoje postupke, župnik je rekao sljedeće:

“Kao župnik moram misliti na budućnost župe, stoga ćemo krenuti s mlađim zborom. Moram priznati da naši mladi nisu dosad mogli dobiti priliku i oni se pokazati. Jednostavno sam se dosadašnjem zboru morao zahvaliti, istaknuo sam i njihove dobre osobine, ali kazao i ono što nije dobro”, rekao je župnik

O cijelom slučaju obaviještena je i Varaždinska biskupija, ali još uvijek se nisu službeno oglasili.

Župnik usred mise dao otkaz cijelom crkvenom zboru: “Prestari ste i tračate”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap