Znate li kako očistiti pećnicu? Donosimo jednostavan trik za koji vam treba samo limun

Ana Kanazir
18. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Ovisi o tome koliko se koristi, pećnica se često vrlo brzo i zaprlja. Ako želite izbjeći čišćenje pećnice kemikalijama, koje su često i opasne za zdravlje, uvijek se možete okrenuti prirodnim rješenjima. Potrebna su vam samo dva sastojka, limun i voda, a sve je vrlo jednostavno.

Foto: Pixabay

Ovaj je trik na društvenoj mreži TikTok podijelila jedna žena, pa se upute mogu vidjeti i u videu. Osim za čišćenje pećnice, na isti se način može očistiti i mikrovalna pećnica.

@washy_wash Do this for a clean and shiny oven! #fyp #cleantok #cleaning #cleaningtiktok #cleaninghacks #cleankitchen #fyp #foryoupage ♬ Tomorrow 2 – GloRilla & Cardi B

Postupak je vrlo jednostavan. U vatrostalnu posudu stavite vodu i limun narezan na kriške. Nakon toga ovu posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pustite da se krčka na 200 stupnjeva. Iako nije navela koliko je vremena potrebno za rezultate, pripravak možete staviti u pećnicu na otprilike 20 minuta. Nakon toga pažljivo izvadite posudu i pričekajte da se malo ohladi, a onda krpicu ili spužvicu umočite u vodu i obrišite pećnicu.

Ova otopina će unutrašnjosti pećnice pružiti ugodan miris, a jednako tako će i otopiti masne naslage.

Limun se može koristiti i za čišćenje drvenih predmeta u kuhinji, o čemu više možete pročitati u ovom tekstu.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap