Znate li da po zimi ne smijete ostavljati neke predmete u vašem automobilu? Donosimo razloge zašto je tome tako

Ana Kanazir
20. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Idućeg tjedna su najavljene niske temperature, ali i snijeg. Osim što to znači i redovito čišćenje vaših automobila, poseban oprez treba obratiti i na stvari koje ostavljate u njima. Naime, neki će proizvodi i stvari pod utjecajem hladnoće znatno promijeniti svoju strukturu, dok se neki mogu i pokvariti. Na primjer, neki lijekovi se mogu razgraditi, a sprejevi u bocama i eksplodirati.

auti

Auti | foto: Pixabay, Antranias

Po zimi je potrebno puno više opreza za vašeg limenog ljubimca, a treba obratiti pažnju i na ono što ostavljate u njemu. Točnije, niske temperature će znatno utjecati na određene stvari ili proizvode, pogotovo ako oni ostanu u autu dulje vremena, recimo preko noći.

Tako na primjer nemojte ostavljati lijekove u autu, pogotovo one u tekućem obliku. Ovdje spadaju razne kapi ili pak lijekovi za injekcije koji bi se mogli razgraditi. Tablete i kapsule će biti nešto otpornije, ali isto tako je potreban oprez kod njih. Najbolje ih je držati na temperaturi koja je navedena na pakiranju. Ne zaboravite i da je važno znati i kako pravilno uzimati vaše lijekove, a to detaljnije možete vidjeti u ovom tekstu, gdje nam je sve objasnila doktorica Diana Kostanjšek.

Osim lijekova, naočale isto ne bi trebalo ostavljati u automobilu dulje vremena jer može doći do lomljenja okvira ili promjena na okviru koji je napravljen od plastike. Ovakvi će se okviri ponašati drugačije pod utjecajem topline, ali i hladnoće. Promjene se mogu vidjeti i na lećama koje se mogu iskriviti. Najbolje ih je držati u za to predviđenom etuiju. Što se tiče tehnologije, u autu ne biste trebali ostavljati prijenosna računala, ekrane ili pak baterije koje bi mogle ostati bez energije, dok alkalne baterije kod jako niskih temperatura mogu i iscuriti, prenosi HAK revija.

Najsigurnije je sve navedene stvari i predmete uzeti sa sobom iz auta i držati ih na sobnoj temperaturi.

Zanima nas vozite li vi i dalje auto, a odgovore nam možete dati u našoj anketi ispod:

Koliko imate godina i vozite li i dalje auto?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap