Živog starijeg čovjeka proglasili mrtvim pa ga u vreći odvezli u mrtvačnicu

Jasmina Grgurić Zanze
4. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Kako se kaos u zdravstvenom sustavu, izazvan pandemijom, odražava na zdravlje pacijenata govori i ovaj slučaj. Naime, živog starijeg čovjeka proglasili su mrtvim, stavili ga u vreću i odvezli u mrtvačnicu. Srećom, spašen je na vrijeme, a uslijedile su i sankcije protiv odgovornih osoba. Internetom čak kruži i snimak grozomorne liječničke pogreške.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CNN (@cnn)

Stariji čovjek u kineskom Šangaju živ je proglašen mrtvim i ne samo to, utrpan je u vreću i odvezen u mrtvačnicu, piše CNN. Propust je to medicinskih djelatnika u pandemijom i dalje zahvaćenom zdravstvenom sustavu. U ovom inače naprednom, višemilijunskom gradu na snazi su stroge mjere i lockdown.

Živog proglasili mrtvim: "Nema veze, da vidim kako je umrijeti dok sam još živ"

O stravičnom događaju svjedoči snimka koja se proširila Internetom, a u kojoj se vidi kako su tek radnici mrtvačnice otkrili da je jedan čovjek u vreći i dalje živ. U videu se vidi žuta vreća i kako odjednom djelatnici brzo otvaraju vreću. Unutra je bio živ korisnik doma za starije. Na kineskoj društvenoj mreži Weibo, gdje je snimka objavljena, brojni su korisnici kritizirali gradske vlasti.

Gradske su pak vlasti kasnije izvijestile da je stariji čovjek sada stabilno, a ravnatelj njegova doma za starije je smijenjen. Također, udaljena su još tri dužnosnika iz lokalnog ureda. Jedan liječnik je izgubio liječničku licenciju zbog incidenta, pišu lokalni mediji.

Živog starijeg čovjeka proglasili mrtvim pa ga u vreći odvezli u mrtvačnicu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap