ZET objavio posebnu regulaciju prometa zbog sutrašnje norijade

Luka Kalac
23. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) su objavili kako će sutra, od 11 do 13 sati, u primjeni biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa i to zbog  norijade. Maturanti će, kao i na dosadašnjim norijadama, oko podne krenuti s Trga bana Josipa Jelačića prema Bundeku. Posebna regulacija prometa ovisit će o kretanju povorke prema Bundeku.

Foto: pixabay.com

Zbog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, poznatijeg kao norijada, iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) su na svojoj internetskoj stranici objavili kako će sutra od 11 do 13 sati, u primjeni biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa.

Povorka maturanata kreće s glavnog gradskog trga u podne

Kolona zagrebačkih maturanata krenut će s Trga bana Josipa Jelačića u 12 sati, odakle će se zaputiti prema Bundeku. Povremena zaustavlja i preusmjeravanja tramvajskih i autobusnih linija, ponajprije će ovisiti o povorci maturanata i situaciji na terenu.

ZET-ovi tramvaji i autobusi prometovat će tako sljedećim rasporedom:

Sutra, od 11 do 12 sati, tramvajske linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 neće prometovati preko glavnog gradskog trga, već preko Glavnog kolodvora. Tramvajska linija 12 će ići Ulicom grada Vukovara u to vrijeme.

ZET zagreb
Grad Zagreb objavio na koji se način stariji od 65 mogu besplatno voziti ZET-om od lipnja

Raspored kada povorka krene prema Bundeku

Nakon podne, kada maturanti krenu prema Bundeku, točnije od 12:15 sati kratkotrajno će biti obustavljen tramvajski promet Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom. Najavljen je i kratkotrajan prekid tramvajskog prometa oko 12:25 sati Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske. To će potrajati, pretpostavljaju iz ZET-a, oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.

Preusmjeravanje dijela autobusnog prometa očekuje se od 12:10 do 13 sati, a riječ je o linijama koje, kako tvrde iz ZET-a, pripadaju terminalu Glavni kolodvor. ZET-ovi autobusi prometovat će, tada prohodnim dionicama, Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa.

Isto tako, od podne do 13 sati ukinut će se autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti-istok i Sopot.

Podsjećamo kako je od 1. lipnja ZET-ov prijevoz besplatan za osobe starije od 65 godina, a riječ je o gotovo 160.000 Zagrepčana. U prijelaznom periodu do kraja rujna starije osobe će se moći voziti samo uz predočenje osobne iskaznice. U tom će razdoblju moći preuzeti besplatni godišnji kupon koji vrijedi godinu dana. Više možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap