ZET objavio kako će točno izgledati blagdanska regulacija prometa: Bit će značajnih izmjena

Ana Kanazir
28. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Za blagdan Svih Svetih, u utorak, 1. studenoga, na snazi će biti posebna regulacija prometa. Neke će ceste biti zatvorene, a za prijevoz građana će se u Zagrebu pobrinuti ZET-ovi prijevoznici. Po potrebi će se u promet uključiti i dodatni tramvaji i autobusi, dok će na sam blagdan voziti i izvanredne autobusne linije.

Screenshot: YouTube

U ponedjeljak, 31. listopada, tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8, dok linije 1 i 3 neće prometovati. Što se tiče tramvaja, na blagdan će se primjenjivati nedjeljni vozni red s nešto većim brojem tramvaja nego nedjeljom na linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17.

krematorij
Ako danas planirate na groblje, prvo provjerite regulaciju prometa uoči blagdana Svih svetih

Kako će izgledati autobusni prijevoz?

Ako vas zanima kako će izgledati promet za automobile, tu informaciju možete vidjeti ovdje.

Prenosimo kako će autobusni prijevoz izgledati u utorak, 1. studenoga.

Prijevoz do Mirogoja i Krematorija

Vozit će posebne, izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak, od 8:00 sati ujutro do 21:00 navečer. Važno je napomenuti kako će autobusi na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom, odakle će kretati za Kaptol.

Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će u utorak, 1. studenoga od 8 do 21 sat. Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Također, doći će i do promjena u redovnim linijama. Autobusna linija 207 (Kvaternikov trg – Rim – Kvaternikov trg) će u utorak voziti djelomično izmijenjenom trasom: Kvaternikov trg – redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove ulice – Petrova – Laščinska – Bijenička i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom. Autobus će polaziti sa stajališta linije 204. Neće prometovati redovne autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg). Mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg).

Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – i dalje uobičajenom trasom.

Prijevoz do Miroševca

Izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovat će od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja. Trasa izvanredne linije: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava – Avenija Gojka Šuška.

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije od 8 do 20 sati izgledat će ovako: Linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Novi Retkovec) neće prometovati, dok će se autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 21 sat pojačati dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Prijevoz do Markovog polja

Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje), prometovat će od 8 do 20 sati. Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati u utorak, 1. studenoga, dok će u subotu, nedjelju i ponedjeljak (29., 30. i 31. listopada), kao i u srijedu, 2. studenoga, prema potrebi biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete – Jesenovec – Glavnica Donja), se do srijede, 2. studenoga, privremeno zaustavljaju na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5, kao i autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), koji se do srijede, 2. studenoga, privremeno zaustavljaju na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

Pojačavanje drugih autobusnih linija

Autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati. Autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) će u ponedjeljak i utorak (31. listopada i 1. studenoga) prometovati izravno za Šibice. U razdoblju od 8 do 20.45 sati, za prijevoz do groblja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić), koja će polaziti svakih 30 minuta.

Autobusi na linijama 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), do srijede, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati, zaustavljat će se u oba smjera na stajalištu Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u utorak, 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.

Koliko novca ćete potrošiti na cvijeće i svijeće za blagdan Svih svetih?

Copy link
Powered by Social Snap