Žena umrla nakon što su joj 28 dana uskraćivali hranu i vodu: ‘Ovako biste se ponašali prema ljudima u 11. i 12. stoljeću…’

Milan Dalmacija
24. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Majka Velšanina Roba Taylora preminula je u 88. godini. On tvrdi da su joj uskraćivali hranu i vodu nakon što je hospitalizirana zbog moždanog udara. Istaknuo je da je tako živjela 28 dana te dodao da ne propituje zakonske propise već etičnost takvog čina. Nadležne službe istražuju njegov slučaj.

bolnica

Foto: Unsplash

Nikome nije drago po posljednji se put rastati od voljene i bliske osobe. Pogotovo ako je taj rastanak trajan, ali i ako se dogodio na ružan način. Takav je bio rastanak Velšanina Roba Taylora od njegove majke Serene. Ona je umrla u 88. godini života, nakon što su joj liječnici i njegovatelji prestali davati hranu i vodu. Patila je tako 28 dana, piše Daily Mail.

– Razumijem skrb na kraju života. Njegovatelji i okružne medicinske sestre rade fantastičan posao, ali uskratiti ljudskom biću hranu i vodu je sramotno i mi kao društvo moramo osigurati da se to ne dogodi opet, rekao je Rob Taylor.

opca bolnica zabok
Iz bolnice u Zaboku obitelji javili da je baka umrla, a dva dana kasnije ona ih čekala na odjelu

On je bivši policajac, pa je sve prijavio kolegama, ali i povjerenici za starije osobe u Walesu. U nekoliko videa koje je objavio na društvenim mrežama, opisao je kroz što prolazi njegova majka. Hospitalizirana je zbog moždanog udara, a nakon dvadesetak dana liječnik mu je rekao sa više ništa ne može učiniti te joj ukinuo hranu i vodu. Potom je prebačena u dom za starije osobe.

– Ovo nije priča o nezakonitosti ili zakonitosti, radi se o etici. Moja je mama još uvijek živa, 24 do 25 dana bez ikakve hrane, vode, bez infuzije, bez ičega… Još je živa. Nehumano je i apsolutno mučno za obitelj to što je tako dragocjena dama ostala ležati na krevetu u domu za starije osobe, ostavljena da polako umre od dehidracije i pothranjenosti pred našim očima. Ovako biste se ponašali prema ljudima u 11. i 12. stoljeću, a ne u 2023. godini. To je apsolutno mučno. Ne možemo učiniti ništa, rekao je u jednom od videa Taylor, nekoliko dana prije njen smrti.

Iz bolnice su izrazili sućut obitelji i odbili komentirati slučaj. Dodali su da istražuju sve navode Roba Taylora. Isto čini i povjerenica za starije osobe u Walesu, Heléna Herklots koja je također odbila komentirati slučaj.

bolnica
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap