Žena s koronavirusom šetala Zagrebom, htjela posjetiti roditelje

Josip Mihaljević
7. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Zagrebački stožer civilne zaštite danas je otkrio da je policija kazneno prijavila 33-godišnju ženu koja je, zaražena koronavirusom, izašla iz samoizolacije i krenula posjetiti roditelje. Pritom je lagala policiji da ima dozvolu od epidemiologa, a zbog svega bi mogla završiti u zatvoru.

setanje

Foto: Unsplash

Zagrebački stožer civilne zaštite na današnjoj konferenciji za medije otkrio je slučaj 33-godišnjakinje koja je napustila mjere samoizolacije i krenula u šetnju Zagrebom.

“Policija je podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti protiv jedne ženske osobe stare 33 godine, koja je napuštala svoje mjesto stanovanja, iako je bila zaražena”, kazao je načelnik zagrebačke policije Marko Rašić.

Rašić je kazao kako je kazna za to do dvije godine zatvora. Slučaj je malo drugačiji od dosadašnjih “uobičajenih” kršenja pravila samoizolacije jer je žena znala da boluje od Covida-19.

Lagala da ima dozvolu epidemiologa

Policijska uprava zagrebačka je potom objavila detalje incidenta koji otkrivaju da je lagala da ima dozvolu epidemiologa, te da se zaputila – svojim roditeljima.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“, opisano u čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona, na štetu više osoba.

Osumnjičena je kazneno djelo, sumnja se, počinila na način da 4. travnja 2020. godine u 13,45 sati, tijekom redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije, nije zatečena na prijavljenoj adresi prebivališta, već se kretala izvan svoga stana do stana svojih roditelja, odnosno iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi, iako je bila dužna postupiti po uputi o samoizolaciji od strane nadležnog epidemiologa, u trajanju od 17. ožujka 2020. do 13. travnja 2020. godine, zbog dijagnosticirane zarazne bolesti Koronavirus – Covid 19. Tim je svojim ponašanjem u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti dovela stanare na adresi na kojoj prebiva i stanare na adresi na kojoj prebivaju njezini roditelji.

Naime, osumnjičena je policijskim službenicima izjavila kako je odobrenje da se udalji s adrese samoizolacije dobila od svog epidemiologa, no policijski službenici su provjerili te navode te utvrdili kako to nije istina s obzirom da je njezin epidemiolog naglasio da joj takvu uputu nije dao, niti njoj, niti bi isto učinio, odnosno rekao bilo kome drugome tko boluje od zarazne bolesti COVID – 19.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Žena s koronavirusom šetala Zagrebom, htjela posjetiti roditelje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap