Žena (55) u Đurđevcu susjedi pokrala sve orahe s tavana, mora u zatvor na pola godine!

Josip Mihaljević
22. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Iako se kod izrečenih kazni u manjem vremenskom roku zatvor u potpunosti može izbjeći, tako neće biti u ovom slučaju iz Đurđevca. Tamo je će 55-godišnja žena u zatvor jer je susjedi pokrala sve orahe s tavana.

orasi

Foto: Unsplash

Žena (55) iz Novog Virja kraj Đurđevca zbog krađe oraha svojoj susjedi prije četiri godine (!) morat će u zatvor na šest mjeseci, donosi Podravski.hr. Tako je pravomoćnom presudom presudio Općinski sud u Koprivnici, a Županijski sud u Bjelovaru ovih dana potvrdio je zatvorsku kaznu. Inače se zbog ovakvih sitnih krađa i relativno blagih izrečenih kazni ne mora fizički ići u zatvor, no u ovom slučaju će se zatvorska kazna morati izvršiti.

Pokrala susjedi sve orahe s tavana

Pritom je za zatvorsku kaznu, najblaže rečeno, sama kriva.

U presudi stoji kako je danas 55-godišnja Novovirovka u rujnu i listopadu 2017. godine prvo krala orahe ispod susjedinog stabla, da bi kasnije otišla na tavan susjedine ljetne kuhinje i pokrala sve orahe koji su bili na sušenju. Susjeda tvrdi da joj je ukupno nestalo oraha novčane protuvrijednosti od 3.600 kuna. Krađa je otkrivena 24. studenog 2017. godine, a policijski službenici su vrlo brzo otkrili o komu se radi te su podnijeli kaznenu prijavu u prosincu iste godine.

Kradljivica je isprva osuđena uvjetno na šest mjeseci uz rok kušnje od godine dana, ali je dobila obavezu svojoj susjedi nadoknaditi štetu. Da je vratila novce, tu bi cijela priča stala, ali do toga očito nije došlo.

Definitivno ide u zatvor

Nakon svih mogućih rokova koji su pruženi nije nadoknadila štetu, pa je izvanraspravno vijeće istog općinskog suda pokrenulo postupak za opoziv uvjetne osude. I tada je mogla poslušati sud i izbjeći zatvor, ali budući da nije – Općinski sud joj je ukinuo uvjetnu presudu. Osuđenica čak nije ni pristupila na izvidna ročišta kojima je cilj bio utvrditi okolnosti prije nego što ju pošalju na služenje kazne.

U veljači 2019. godine optuženica je kazala kako radi u pekari i da će na kraju mjeseca podmiriti štetu. Sudac joj je opet povjerovao, ali na sljedećem ročištu optuženica se nije pojavila – njena kći je rekla da je majka završila na bolničkom liječenju. Sud je zatražio potvrdu od bolnice, no oni su im odgovorili kako nemaju podatke o zbrinjavanju osuđene žene u njihovoj ustanovi.

Osuđena žena je više puta nakon tog odbila doći na zakazana ročišta pa je sud od policije tražio prisilno dovođenje. Policija je u tomu uspjela 16. ožujka pa će zbog toga 55-godišnjakinja, osim zatvroske kazne zbog krađe oraha, morati platiti i 1.700 kuna sudskih troškova.

 

Žena (55) u Đurđevcu susjedi pokrala sve orahe s tavana, mora u zatvor na pola godine!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap