Završila iza rešetaka: Pljačkala 99-godišnjaka, a tjedan dana kasnije i 62-godišnjaka

Josip Mihaljević
19. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

32-godišnjakinja iz Velike Gorice završila je iza rešetaka zbog sumnje da je počinila kaznena djela teške krađe i prijevare. Prvo je na drzak način opljačkala 99-godišnjeg gospodina u Smiljanu, a tjedan dana nakon pokušala je prevariti i 62-godišnjaka.

Foto: Pixabay

Početkom lipnja 32-godišnjakinja iz Velike Gorice opljačkala je 99-godišnjeg gospodina, piše novilist.hr. Predstavila mu se kao djelatnica katastra i kazala da zemlja u

prijevara
Najčešći trikovi na koji prevaranti varaju starije ljude i kako se od njih zaštititi

njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će za taj proces morati platiti 1.000 kuna. Nakon što ga je zatražila posljednji odrezak mirovine, zgrabila mu je novčanik iz ruku i pobjegla automobilom s 3.000 kuna.

Tjedan dana kasnije, osobnim automobilom pojavila se pred vratima jedne obiteljske kuće u Podoštru kod Gospića. Ponovno se lažno predstavila, ovoga puta kao djelatnica Grada Gospića, a 62-godišnjaku koji joj je otvorio vrata kazala je da mu je “sredila” pravo na novčanu nagradu od 5.000 kuna. Ali – on bi prvo njoj trebao dati 2.000 kuna.

Čovjeku je, logično, sve to bilo sumnjivo i nije imao toliko novca u kući – a prevarantica ga je svejedno natjerala da zajedno odu do bankomata. Na kraju ništa od toga nije bilo, ali je prevarantica ipak uhvaćena.

PU ličko-senjska će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebna izvješća kao nadopunu kaznenih prijava.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap