Zaposlenici restorana 97-godišnjeg gosta iznenadili prelijepom gestom

Jasmina Grgurić Zanze
31. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Jedna malena gesta, koja je postala velika vijest, uči nas kako tretirati starije osobe u svojoj blizini. Jedan 97-godišnjak naišao je na nesebičnu naklonost zaposlenika restorana u koji svake večeri dolazi na sendvič. Kako su se sprijateljili, odlučili su za njega učiniti nešto lijepo…

Uistinu lijepa vijest, koja je pokrenula pravi mali lanac dobrote prema jednom starijem gospodinu, stigla je iz američkog lanca brze hrane Arby’s u Arizoni nedaleko od grada Phoenixa. Naime, 97-godišnji Doug svakog dana posjećuje ovaj lokalni restoran i naručuje omiljeno jelo – sendvič s govedinom i sirom te colu. No, prilikom jedne uobičajene posjete nije mogao ni slutiti što ga čeka.

Sakupili novac između sebe

Ovaj veteran Drugog svjetskog rata ne može uživati u hrani koja je previše začinjena ili ljuta, ali pronašao si je omiljenu kombinaciju koja možda nije pretjerano zdrava, ali mu očito odgovara. Razlog zašto dolazi baš na ovo mjesto je što ga osoblje voli i priprema mu obrok prema njegovim molbama. Također, zaposlenici se raduju njegovu dolasku te ga svakodnevno prate do stola. Imaju i njegov broj telefona kada ne može doći do restorana te mu obrok nose u dom umirovljenika.

Djelatnici su otišli korak dalje, pa su Dougu pripremili posebno iznenađenje, poklon karticu od 200 dolara u restoranu, a koju mu je uručila voditeljica poslovnice. Novac su skupili između sebe te mu time dali do znanja da ga žele i dalje kao gosta te da naprosto uživaju u njegovim dolascima. Veteran, koji više nema obitelj, nije mogao vjerovati svojim očima te se jako razveselio daru, počeo se smijati i šaliti s članovima svoje “druge obitelji”.

Ova lijepa gesta vrlo se brzo proširila kao vijest koja svjedoči da na svijetu ima dobrih ljudi. Događaju je svjedočio i Daniel Marinho Moloney te ga opisao na društvenim mrežama. 

Nisu stali samo na tomu

“Menadžerica je rekla da mu želi dati poklon bonove, jer vole što im dolazi, na što je Doug rekao da se sigurno šali. Ona mu je odgovorila da se ne šali i da zaista uživaju u njegovu društvu i žele da se i dalje vraća ovdje. Nasmijao se i zahvalio, rekavši kako nikada ne zna hoće li slijedeći dan biti ovdje, ali da je jako zahvalan… Ovo je jedan od onih trenutaka u kojem ste sretni što ste živi. Toliko je dobrih ljudi na svijetu. Nesebično su izdvojili vlastiti novac kako bi stariji čovjek mogao uživati u svojoj večeri, za koju nikada ne zna je li mu posljednja. Bilo je divno vidjeti njihovu radost i osmijeh na Dougovu licu” – opisao je ovaj slučajni gost koji je u restoran došao na večeru s punicom i raspitao se kod zaposlenika o Dougu čim je vidio kako ga tretiraju od samoga ulaska.

No, nije sve ostalo na tomu. Ni sat vremena nakon što se ova priča proširila društvenim mrežama, omiljenom 97-godišnjem gostu restoran je odlučio dati doživotne besplatne obroke, a dogovorili su mu i besplatan pregled vida kod liječnika i nove naočale.

Zaposlenici restorana 97-godišnjeg gosta iznenadili prelijepom gestom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap