Zanima vas hoće li biti oluje? Ovo je top 5 besplatnih aplikacija za prognozu vremena

Matej Markovinović
1. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Usprkos činjenici da svaki novi mobitel već dođe s predinstaliranom aplikacijom za vremensku prognozu, u trgovinama aplikacija mogu se pronaći one koje nude veći broj funkcija. U ovom tekstu donosimo popis od top 5 besplatnih aplikacija za praćenje prognoze vremena.

vrijeme

Foto: Unsplash

U suvremenom dobu digitalnih tehnologija, informacije o vremenskim uvjetima postale su gotovo neophodne za svakodnevno planiranje i odlučivanje. Bilo da se pripremamo za neku šetnju, izlet ili jednostavno želimo znati što nas očekuje u danima koji dolaze, aplikacije za prognozu vremena nezamjenjiv su alat u životu svakog pojedinca.

Iako svaki novi mobitel dođe s već predinstaliranom aplikacijom za vremensku prognozu, u trgovinama aplikacija mogu se pronaći one koje ipak nude više funkcija i opcija. Iz tog smo razloga odlučili sastaviti listu od top 5 besplatnih aplikacija za prognozu vremena koje možete preuzeti na Apple App Storeu i Google Play Storeu.

Ako niste sigurni kako preuzeti i instalirati aplikaciju na vaš pametni telefon, preporučujemo da pogledate naš tekst koji će vam sve to objasniti. Možete ga pročitati na sljedećoj poveznici.

1. HRT Meteo

Aplikacija HRT Meteo pruža korisnicima jednostavan uvid u nadolazeću vremensku prognozu te praćenje mjerenja i motrenja sa službenih meteoroloških postaja DHMZ-a, kao i većine ostalih europskih meteoroloških službi. Korisnici, među ostalom, mogu vidjeti radarske slike i oborine, što je vrlo korisno kada se sprema neka oluja.

HRT Meteo. Screenshot: mirovina.hr

2. Clime: Weather Radar Live

Poprilično korisna aplikacija za pračenje radarskih slika i putujućih oborina, upravo je Clime: Weather Radar Live. Aplikacija je naizgled komplicirana, ali kada se naučite njome koristiti, vjerojatno će te je svako malo gledati. Uglavnom, aplikacija pruža uživo prikaz oborina koje se kreću prema vašoj lokaciji. Besplatna je za preuzeti, ali dolazi s ponekim reklamama.

Clime Weather. Foto: Google Play

3. 1Weather

Ako ste ipak osoba kojoj detaljne radarske snimke nisu potrebne, već žele jednostavno sučelje s najbitnijim informacijama, onda je za vas ova aplikacija. 1Weather ima sve funkcije koje zapravo i očekujete da jedna aplikacija za vremensku prognozu ima – detalje o vremenu i temperaturi u sljedećih 10 dana, upozorenja za oluje i grmljavine, informacije o tlaku zraka i slično.

4. OpenWeather

U slučaju da smatrate da je i 1Weather aplikacija prekomplicirana, postoji OpenWeather koji je baš napravljen za ljubitelje minimalizma. O aplikaciji se nema što puno reći. Prikazuje standardne informacije poput vremena, temperature, brzine i smjera vjetra, vlažnosti zraka i UV indeksa, a sve to upakirano je u jednu minimalističku i skladnu cjelinu.

Openwather. Foto: Google Play

5. AccuWeather

Listu završavamo s AccuWeatherom, jednom od najpopularnijih aplikacija za vremensku prognozu na mobitelima. Aplikacije je namijenjena za one koji žele znati apsolutno svaku informaciju o nadolazećoj vremenskoj prognozi, od praćenja vremena iz minute u minutu, do informacijama o kiši, oblacima, tlaku i kvaliteti zraka, UV indeksu. Mogu se pratiti i radarske snimke za nadolazeće oluje s kišom, snijegom i ledom.

AccuWeather. Foto: Google Play

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap