Zahvaljujući 68-godišnjaku, samohrane majke s djecom dobile krov nad glavom: Poklonio im je cijelo naselje

Luka Kalac
1. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Jedan je 68-godišnjak samohranim majkama beskućnicama i onima koje su se izliječile od ovisnosti o drogama poklonio novi početak i dom za njih te njihovu djecu. Njegovo ime je Rick Steves i poznati je američki voditelj i putopisac. Još 2005. godine svoja četiri milijuna dolara dao je za tada ruševno apartmansko naselje s 24 stana koje je preuredio i namijenio isključivo njima.

Rick Steves

Rick Steves |Foto: Screenshot YouTube / KING 5 Seattle

Poznati američki putopisac, televizijski i radijski voditelj Rick Steves proslavio se svojim putopisima i emisijama o putovanjima diljem svijeta. Unatoč velikoj popularnosti, pogotovo u SAD-u, mnogi nisu ni slutili kako je 68-godišnji Steves humanitarac što je i dokazao još 2005. godine. Steves je tada donirao popriličnu svotu novca namijenjenu kao pomoć samohranim majkama u SAD-u koje su beskućnice.

Apartmansko naselje vrijedno četiri milijuna dolara

Te, 2005. godine svoj novac je uložio u izgradnju apartmanskog naselja koje je poklonio samohranim majkama i njihovoj djeci. Riječ je o apartmanskom naselju s 24 stambene jedinice koje vrijedi četiri milijuna dolara.

U pomoć Stevesu priskočila je neprofitna organizacija Young Women‘s Christian Association (YWCA) s kojom je surađivao kako bi što kvalitetnije i brže realizirao ovu zamisao. Stevesova donacija od četiri milijuna dolara je omogućila renovaciju zapuštenog apartmanskog naselja s 24 stana.

Nakon preuređenja, stanovi u sklopu naselja su u cijelosti prenamijenjeni potrebama samohranih majki i njihove djece. Novi dom samohranim majki izmijenjen je kako bi pružio dodatnu podršku samohranim majkama, a u njega spadaju zajednički prostori za druženje i još mnogo toga.

Divna gesta gospođe Milke: Umirovljenicima poklanja smještaj u Dubrovniku, ali to nije sve

Steves im je omogućio novi početak

Stevesova želja bila je da taj smještaj koriste samohrane majke koje su se uspješno izliječile od ovisnosti o drogama te su spremne vratiti skrbništvo nad vlastitom djecom. To bi im daleko teže bilo da se u cijelu priču nije upleo američki voditelj i putopisac. Uz to što je osigurao novac za izgradnju apartmanskog naselja, Steves je od početka do kraja bio uključen u proces planiranja i izgradnje.

– Zamislite koliko sam sretan što mogu osigurati jednostavan dvosobni stan za majke i djecu dok se one bore da svoj život vrate na pravi put… I to puta 24. Za mene ovo nije ništa osobito plemenito ili suosjećajno… To je samo promišljeno i logično korištenje mog kapitala, izjavio je svojevremeno Rick Steves.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap