Zagrebački osobni bankar (69) godinama pljačkao klijente, novac prebacivao na majčin račun

Josip Mihaljević
23. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 69-godišnjeg državljanina RH zbog počinjenja čak devet kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i šest kaznenih djela krivotvorenja isprava. On je pet godina, kao osobni bankar, uzimao novac svojim klijentima i ponekad ih prebacivao na račun svoje majke.

banka novac bankomat

Foto: Unsplash

Podignuta je optužnica protiv zagrebačkog osobnog bankara koji je punih pet godina podizao novac s računa svojih klijenata. Na taj je način uzeo više od dva milijuna kuna, a u toj krađi mu je pomogao i bankovni račun vlastite majke na koji bi povremeno prebacivao novac.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 69-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske s prebivalištem u Zagrebu (1951.) zbog počinjenja čak devet kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i još šest kaznenih djela krivotvorenja isprava.

Tereti ga se da je od veljače 2012. do svibnja 2017. godine u Zagrebu, obavljajući poslove osobnog bankara, bez odobrenja i prisutnosti klijenata banke, obavljao transakcije oročenih depozita i isplate s računa devizne štednje. Okrivljenika se tereti da je, kako bi izbjegao biti uhvaćen, uporabio neistinite potvrde o tako izvršenim transakcijama na kojima je nedostajao potpis vlasnika računa.

To je značilo da je gotovinu zadržao za sebe ili ju je pak prebacivao na račune drugih klijenata, a tek onda s njih na svoj ili račun svoje majke. Ukupno je pribavio protupravnu imovinsku korist od 2,25 milijuna kuna.

Optužno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici potvrdilo je optužnicu, a predmet ide u daljnje suđenje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap