Zagreb objavio kada će umirovljenicima isplatiti novčanu pomoć

Jasmina Grgurić
16. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Započela je isplata mjesečnih pomoći zagrebačkim umirovljenicima koji imaju malene mirovine. Na tekuće račune novac je već sjeo, a na isplatu putem pošte stariji građani ipak će morati pričekati. Ako ne budu kod kuće kada poštar dođe, morat će sami u poštu, ali ovoga puta s – covid potvrdama.

novac

Foto: Unsplash

Novčanu pomoć umirovljenicima za studeni Grad Zagreb isplatit će, kao i dosad, putem tekućih računa i Hrvatske pošte. Pomoć je korisnicima s računima u banci isplaćena još jučer, a putem pošte isplaćivat će se tek od petka, 19. studenog, obavijestili su danas iz gradske uprave.

Umirovljenici koji novac nisu primili na kućnu adresu, moći će ga podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. No, ovoga puta za to će morati imati covid potvrdu koja je od danas obavezna za sve zaposlenike, ali i korisnike usluga državnih i javnih službi.

Ako potvrdu ne budu imali, neće moći u poštu po svoj novac. Naime, bez covid potvrde građani u Hrvatskoj pošti mogu podizati samo pošiljke čije bi nepreuzimanje imalo “pravne posljedice”, kao što je primjerice poziv na sud ili rješenje Porezne uprave.

Podsjetimo, pravo na mjesečnu novčanu pomoć u Zagrebu imaju umirovljenici s prihodima koji ne prelaze 1.700 kuna mjesečno, a uvjet je i da tamo prebivaju najmanje pet godina. Po 400 kuna mjesečno dobivaju umirovljenici s prihodom do 900 kuna, po 300 kuna oni s prihodom od 900 do 1.200 kuna, a 200 kuna mjesečno ide skupini umirovljenika s prihodima od 1.200 do 1.700 kuna.

Grad Zagreb pitali smo hoće li i ove godine isplatiti božićnice umirovljenicima te planiraju li mijenjati iznose pomoći i prava koja ostvaruju umirovljenici, a odgovor ćemo objaviti kada stigne.

Zagreb objavio kada će umirovljenicima isplatiti novčanu pomoć
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap