Zadarski umirovljenik je ispunio posljednju želju svoje pokojne supruge jednom vrlo neobičnom gestom

Ana Kanazir
14. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Stjepan Bučić je zadarski umirovljenik kojemu je prije mjesec dana, nakon teške borbe s plućnom fibrozom, umrla supruga Radmila. Ipak, prije smrti je voljenom partneru otkrila svoju posljednju želju, a to je da bolnicama pokloni jastuke. Kroz svoj život u Hrvatskoj i inozemstvu uvijek su se trudili biti dio humanitarnih akcija i pomagati nemoćnima kada god mogu, a to se nastavlja i nakon smrti Radmile.

bolnica

Foto: Unsplash

Radmila je zbog plućne fibroze posljednje tri godine provodila puno vremena u bolnicama, a tamo je primijetila i jedan veliki nedostatak. Naime, svugdje su je dočekali loši jastuci pa bi uvijek nosila svoj. Kako se drugi ne bi susreli s istim problemima, Radmila je prije smrti zamolila supruga da donira što više jastuka Općoj bolnici u Zadru, što je on i napravio.

rak dojke
Udruga Nismo same ima novu akciju kojom se sakupljaju donacije za besplatan taksi na kemoterapiju

Sa svojom se pričom Stjepan javio redakciji Zadarskog lista, a otkrio je i još nekoliko detalja. Tako je rekao kako je donirao sveukupno 81 jastuk odjelima za kardiologiju i pulmologiju, a odlučio je i svima reći nekoliko lijepih stvari o svojoj pokojnoj supruzi.

– Ona je bila jako humana osoba, dobra osoba, te je jako voljela naša dva sina, ali i svu djecu općenito. Bila je vezana za naš zadarski kraj, iako je inače iz Srbije. Bila je teško bolesna, mučila se, tri godine je bila pod kisikom, jednostavno nije više mogla i preminula je. Ona je osjetila da će biti kraj, no ja sam se i dalje trudio hrabriti ju, rekao je Stjepan i dodao da je ova donacija zapravo njezina, a on ju je samo izvršio.

Osim jastuka, umirovljenik je otkrio kako će donirati neke njezine stvari ljudima kojima je potrebna pomoć, a u bolnicu će odnijeti i neotvorenu opremu za kisik.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap