Za manje od tjedan dana stiže DVB-T2, ima li vaš televizor oznaku?

Josip Mihaljević
24. listopada 2020.
Novosti
A- A+

U Hrvatskoj se idućeg utorka gasi DVB-T signal, a prelazi se na napredniji DVB-T2. Evo kako možete provjeriti ima li vaš televizor “odgovarajuću” opremu, a ako nema, bit će potrebno kupiti novu prijamničku opremu.

Foto: Jelena Ratko | mirovina.hr

U Hrvatskoj se idućeg utorka gasi DVB-T signal i prelazi se na napredniji DVB-T2 signal, piše zimo.dnevnik.hr. No, prije nego što se poveselite kvalitetnijoj slici, trebali biste provjeriti podržavaju li ju vaši uređaji.

“Svi za početak trebaju provjeriti jesu li njihovi televizori kompatibilni s DVB-T2 i HEVC standardnom, a ako nisu, potrebno je kupiti novu prijamničku opremu i to je jedina investicija u ovom slučaju”, kazala je Ana Katalinić Mučalo iz HAKOM-a.

Televizor bi trebao imati naljepnicu koja označava da je uređaj kompatibilan s novim signalom. Katalinić Mučalo kaže kako je većina televizora kupljena u zadnje tri godine uglavnom kompatibilni s novim signalom.

“Antenski sustavi ne trebaju se dirati, samo prijamnička oprema, dakle ono što vam je spojeno na televizor ili sam televizor”, dodaje Katalinić Mučalo.

Ako vam televizor nema naljepnicu, bit će vam potreban dodatni prijemnik koji košta od 100 – 200 kuna.

Sam prijelaz na novi signal počinje 27. listopada u ponoć i trajat će u šest etapa – cijela Hrvatska novim signalom bit će obuhvaćena do 12. studenog.

Ako televiziju gledate putem kabelskih priključaka, ne morate mijenjati ništa i sve će vam uredno funkcionirati.

 

Za manje od tjedan dana stiže DVB-T2, ima li vaš televizor oznaku?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap