Za brutalno ubojstvo umirovljeničkog para dobio 50 godina zatvora

Josip Mihaljević
8. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Danas je na zatvorsku kaznu od 50 godina, što ju čini najvećom zatvorskom kaznom u Hrvatskoj do sada, osuđen 26-godišnji Luka Juretić iz Solina zbog teškog ubojstva 92-godišnjeg susjeda i pokušaja ubojstva njeogve 87-godišnje supruge.

zatvor

Foto: Unsplash

Luka Juretić (26) danas je nepravomoćno na splitskom Županijskom sudu osuđen na zatvorsku kaznu od 50 godina, radi se o najvećoj dosuđenoj kazni u Hrvatskoj, i to zbog teškog ubojstva 92-godišnjeg susjeda Vicenca Uvodića i pokušaja ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke, piše Index.hr.

Brutalno ubio susjeda, kaže da se ničega ne sjeća

Juretić je optužen da je u 2019. godini starijeg susjeda brutalno usmrtio nožem, batom i čekićem, a njegovu suprugu izudarao po glavi. Ona je preminula dva mjeseca kasnije. U njihov je stan došao tako što je pokucao na vrata i zatražio nešto brašna za palačinke.

Za teško ubojstvo umirovljenica Vicenca Uvodića dobio je 35 godina zatvora, a za teško ubojstvo u pokušaju njegove supruge Senke Uvodić dobio je 23 godine zatvora te mu je izrečena jedinstvena kazna od 50 godina.

U svojoj obrani pred sudskim vijećem Juretić je rekao da se ničega ne sjeća, kao i da je bio zbunjen i uplašen kada su ga odveli u policiju. Zamjenica Županijskog državnog odvjetništva Rene Laura je kazala da je u stan svojih susjeda ušao prijevarom.

“Ušao je u stan svojih susjeda na vrlo prevaran način. Pustili su ga u stan uz puno povjerenje jer je tražio brašno za palačinke”, kazala je Rene Laura.

Njegov odvjetnik: “Bilo bi najbolje osloboditi ga”

Njegov odvjetnik Boris Majić, kazao je u svom završnom govoru da se ne može govoriti o “nemoći žrtava s obzirom da je bračni par, po kazivanju njihova sina, bio dobrog zdravlja i mogli su se sami o sebi brinuti”. A potom je zaključio da “s obzirom na to da se njegov klijent ničega ne sjeća bi bilo najbolje osloboditi ga”.

Što se dogodilo?

Sudskim postupkom utvrđeno je da je Juretić 24. siječnja 2019. došao do vrata svojih susjeda te susjedu Senku Uvodić pitao za malo brašna jer radi palačinke. Kada je ona krenula prema kuhinji, Juretić ju je izudarao čekićem i batom po glavi. Slomio joj je ruku i nanio teške ozljede od kojih je preminula dva mjeseca kasnije.

Potom se iskalio na njenom suprugu kojega je 13 puta udario po glavi, pet puta batom za meso i sedam puta čekićem, da bi ga na kraju nožem ubo u trbuh.

Juretić je iz stana pokrao ručni sat, zlatni nakit, kovanice, čokoladice, upaljače i spajalice. Vratio se u svoj stan dva kata iznad u kojem je kasnije uhićen, jer je Senka Uvodić još uvijek bila živa te je mogla reći tko ih je napao.

Za brutalno ubojstvo umirovljeničkog para dobio 50 godina zatvora
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap