Za 1.800 umirovljenika besplatan prijevoz i ulaz u Bizovačke toplice

Jasmina Grgurić Zanze
5. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Program plivanja i rekreacije u vodi nosi velike blagodati po zdravlje starijih osoba, ali to si većina umirovljenika od malenih mirovina ne može priuštiti. Barem ne često. Pojedine države nude im takve usluge besplatno, što je u Hrvatskoj prepušteno dobroj volji tek pojedinih gradova, kojima se sada pridružio još jedan.

Ilustracija: Rawpixsel

Grad Belišće uveo je novi program plivanja i rekreacije u vodi za umirovljenike i osobe starije životne dobi. Devet mjeseci u godini, od rujna do lipnja, starijim osobama bit će plaćen prijevoz i ulaz u Bizovačke toplice.

Grad u Slavoniji plaća umirovljenicima izlete u Bizovačke toplice

Program je organiziran u mjesecima u kojima ne radi gradski bazen, na koji umirovljenici imaju besplatan ulaz pa se tako kupati besplatno mogu tijekom cijele godine. Na kupanje u Bizovačke toplice odlazit će po 25 umirovljenika dvaput tjedno, što je 200 osoba mjesečno, odnosno 1.800 ukupno kroz devet mjeseci, izvijestio je danas gradonačelnik.hr.

Usluga je nova i potpuno besplatna te uključuje put tamo i nazad te ulaznicu.

Do rujna u ljetnim mjesecima starije osobe mogu besplatno uživati na bazenu. No, termin za umirovljenike ograničen je između 18 i 20 sati svakog dana, za što mogu dobiti besplatnu sezonsku iskaznicu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap