Vukovar je grad koji brine: Uskoro će više od 4.100 umirovljenika dobiti jednokratnu naknadu

Milan Dalmacija
24. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

U sklopu mjere ‘Grad koji brine’, Grad Vukovar će isplatiti jednokratnu naknadu od 40 eura. Naknadu će dobiti više od 4.100 umirovljenika s mirovinama manjima od 400 eura. Gradonačelnik Ivan Penava tvrdi da je zbog inflacije broj primatelja povećan.

umirovljenici razgovaraju

umirovljenici razgovaraju | foto: anaterate, pixabay

Grad Vukovar će u sklopu svoje mjere “Grad koji brine” isplatiti jednokratnu naknadu od 40 eura za više od 4.100 umirovljenika s mirovinama do 400 eura i prebivalištem na vukovarskom području, obznanio je gradonačelnik Ivan Penava, piše Damir Begović s portala Vinkulja.hr.

Držanje eura u rukama uz uskršnje elemente
Poznati su iznosi uskrsnica u 114 gradova, općina, kao i u dvije županije

Penava je dodao da je mjera uvedena 2021. godine. Zbog inflacije povećan je mirovinski cenzus, čime je veći i broj umirovljenika koji će dobiti naknadu. Gradonačelnik tvrdi da će ove godine 1.200 umirovljenika više negoli prošle godine, dobiti 40 eura.

– Isplata novčane naknade obavljat će se u poslovnici FINA-e od 27. ožujka do 31. svibnja 2023. godine, dok su umirovljenici koji nisu na popisu HZMO-a, a ostvaruju pravo, dužni su podnijeti zahtjev Gradu Vukovaru zaključno s 25. svibnja. Ova je mjera, uz božićnice, još jedna mjera kojom nastojimo podići kućni budžet i pomoći našim umirovljenicima, naglasio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Zanimljivo, isplata ove naknade se poklapa s isplatom uskrsnica. One će, pak, ovih dana biti isplaćene u nizu gradova i općina, čiji popis možete vidjeti ovdje.

umirovljenici razgovaraju
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap