Vrijedni djed predsjednika Živog zida: Već je godinama u mirovini, a ne miruje

Josip Mihaljević
28. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Teško je izgubiti naviku rada jednom kad se ode u mirovinu. Mnogi ljudi, posebice u ruralnim područjima, posvete se nečim što ih ispunjava. Djed Ivana Vilibora Sinčića se vratio prirodnom načinu života: ima polje i životinje te okopava vrt.

ivan vilibor sincic djed

Foto: Sinčićev djed | FB stranica Ivan Vilibor Sinčić

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić maloprije je na Facebooku svojim glasačima predstavio svog 82-godišnjeg djeda:

“Moj deda ima 82 i cijeli je životni vijek bio ložač u željeznicama. Već je godinama u mirovini, ali ne miruje. Ima polje i životinje, okopava vrt, sve rjeđe i sve teže kako je stariji, ali ne odustaje.

Na poljima sije kukuruz i svake godine je u minusu, pa minus pokriva mirovinom. Govorim mu da ne može zaraditi, jer ga tečaj ubija, ali je uporan. Ne razumije on što je nerealan tečaj i restriktivna monetarna politika. Ne traži nikakve poticaje od države, samo želi raditi i od rada živjeti. Prestar je da se bavi nekim novim kulturama, a ne može podnijeti da su polja prazna. U Hrvatskoj ima tisuće djedova. Ne zaslužuju gledati kako im unuci napuštaju domovinu, a domovina propada. Možemo ih vratiti doma i možemo spasiti poljoprivredu. Trebamo samo priliku!”, napisao je Sinčić u svojoj objavi.

Objava je u vrlo kratkom roku skupila preko tisuću”lajkova”, a u komentarima možete pročitati reakcije na Ivanovog djeda.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap