Vlasnica doma u kojem je izgorjelo šestero korisnika osuđena na četiri i pol godine zatvora

Josip Mihaljević
1. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Šest korisnika obiteljskog doma za starije ‘Zelena oaza’ preminulo je u požaru početkom 2020. godine. Danas je okončan prvostupanjski sudski postupak vlasnici Gabrijeli Čičković koja je dobila kaznu zatvora od četiri i pol godine.

pozar

Foto: Youtube screenshot

Županijski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu od četiri godine i šest mjeseci zatvora za vlasnicu obiteljskog doma ‘Zelena oaza’ Gabrijelu Čičković u kojem je početkom godine u požaru smrtno stradalo šest korisnika, piše Jutarnji list. Relativno mala kazna za obitelji preminulih koji su bili u dobi od 69 do 103 godine.

pozar
Vlasnica doma u kojem je izgorjelo šest ljudi na sudu: "Da sam barem ja mrtva"

Čičković se danas nije pojavila na izricanju presude, što uostalom nije ni obaveza, a u zatvorsku kaznu će joj se pribrojati 21 dan koji je provela u istražnom zatvora.

Osuđena je na sudu prije nekoliko dana u suzama iznijela svoju obranu, govoreći kako su joj korisnici bili poput obitelji. Požar je uzrokovao kvar na kaloriferu koji je bio iza kreveta jedne korisnice u pomoćnom i ilegalnom objektu za koji dom nije imao dozvolu, a Čičković je ponavljala kako ih je kupila nešto više od mjesec dana prije požara.

Zaposlenici u domu su ispričali kako su smjene znale trajati i po 12 sati i to za plaću od 3.000 kuna. Inspekcija je utvrdila da u domu nije bilo zaposlen propisan broj ljudi, a Čičković je rekla da to nije bila njena namjera nego da se nitko nije javljao na natječaje.

‘Zelena oaza’ je u početku imala sve dozvole za rad, ali su se bez odobrenja nadležnih tijela proširili na još jednu lokaciju i primili dvostruko više korisnika nego što su smjeli imati.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap