Vlada odbila restrukturiranje Uljanika: Idu li brodogradilišta u stečaj?

Josip Mihaljević
28. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Tema brodogradilišta postala je prevruć krumpir za političare. Problemi u brodogradilištu rastu iz dana u dan. Vlada je na današnjoj sjednici u 11 sati odbila prijedlog restrukturacije brodogradilišta, a u isto vrijeme Trgovački sud u Rijeci odlučio je odgoditi stečaj brodogradilišta 3. maj. Odluka o Uljaniku očekuje se sutra.

uljanik

Foto: Uljanik | Youtube screenshot

Iako su sjednice Vlade uobičajeno u 10 sati četvrtkom, današnja je odgođena na 11 sati. Igrom slučaja, Trgovački sud u Rijeci je u 11 sati imao zakazano ročište u sklopu postpuka utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj. Odlučili su odgoditi stečajni postupak. Nedugo nakon što je to objavljeno, počela je i sjednica Vlade, piše index.hr.

Vlada odbila plan restruktiriranja

Zakazana sjednica Vlade nije počela ni u 11 sati, kasnila je gotovo pola sata. Svi su očekivali što će na temu brodogradilišta reći premijer Andrej Plenković, koji sinoć nije htio komentirati sudbinu brodogradilišta.

“Od 1992. godine do 2017. godine utrošeno je 31,7 milijardi kuna u sanacije brodogradilišta ili državne potpore. Od toga se 4,3 milijarde kuna odnosilo na Uljanik, 9 milijardi na 3. maj. Dakle sve skupa 13,3 milijardi kuna u ono što je danas Uljanik grupa i to govori o velikoj solidarnosti hrvatskih građana prema brodogradilišnoj industriji uopće, a posebno prema Puli i Rijeci”, kazao je premijer.

Zatim je ustvrdio kako nije došlo do “prihvatljivog” plana restrukturiranja i da zbog toga Vlada ne može dati svoju podršku. Ipak, kazao je kako su otvoreni za nova rješanja za brodogradilišta i u Puli i u Rijeci.

Za sutra je pak na Trgovačkom sudu u Pazinu održati ročište o stečaju Uljanika.

 

 

Vlada odbila restrukturiranje Uljanika: Idu li brodogradilišta u stečaj?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap